Smart WorkPlace lanceert WorkPlace Academy

Smart WorkPlace lanceert WorkPlace Academy

De samenleving is mede onder invloed van corona genoodzaakt om met een andere blik naar de werkomgeving te kijken. Kennisplatform Smart WorkPlace lanceert daarom nu de WorkPlace Academy. 

Directeur Daniël van der Kolk vertelt over de plannen. Volgens Van der Kolk komt de lancering op het juiste moment omdat we als samenleving meer dan ooit bezig zijn met de werkomgeving. “Mede onder invloed van de coronacrisis stellen we steeds opnieuw vragen als ‘waar gaan we zitten?’ ‘waar mogen we gaan werken?’ en ‘hoe gaan we werken?’. Maar ook ‘hoe zorgen we dat we productief blijven?’, ‘hoe zorgen we dat we mentaal in balans blijven?’ en ‘hoe blijven we mobiel?’. Als gevolg van deze vragen verandert de workplace als ruimte en als inrichting. Tegelijkertijd blijft de door organisaties gevraagde output echter gelijk.”

De WorkPlace Academy biedt oplossingen

Van der Kolk ziet dat organisaties momenteel druk bezig zijn in hun zoektocht naar oplossingen. “Ook      ontstaan er vraagstukken over het faciliteren van de thuiswerkplek en de herinrichting van de kantoorwerkplek. Om op al die uitdagingen antwoorden te geven, is niets een betere plek dan een instituut waar kennis wordt gegeven en inzichten worden verrijkt en vandaar dat Smart WorkPlace heeft besloten juist nu de WorkPlace Academy te lanceren. In de WorkPlace Academy willen we de kennis en vaardigheden van experts delen met eindgebruikers en facility managers van organisaties. Zodat onder andere facility managers en human resource managers – als toekomstige workplace managers – straks beschikken over praktische handvaten om de noodzakelijke veranderingen te implementeren.” De WorkPlace Academy richt zich zowel op de grote corporates als op de kleine bedrijven met tien medewerkers. “Ze hebben namelijk deels dezelfde vraagstukken en deels andere vraagstukken.” 

Smart WorkPlace lanceert WorkPlace Academy   

Integrale benadering

Van der Kolk hecht eraan te benadrukken dat de WorkPlace Academy een unieke integrale visie heeft. Traditionele beroepsprofessionals zullen meer en meer moeten gaan samenwerken. Juist ook om de uitdagingen van deze tijd zoals de periode na de coronacrisis en tal van persoonlijke wensen van organisatie en haar medewerkers goed te organiseren. De WorkPlace Academy richt zich dan ook op afdelingen binnen elk bedrijf die specifiek bezig zijn met de werkomgeving: bouw, vastgoed, Facility Management, mobiliteit, Human Resource Management, IT en duurzaamheid. “Daarnaast kunnen ook mensen die niet specifiek bij een organisatie bezig zijn met de werkplek, maar die wel belang hebben bij de ontwikkelingen rond de werkplek belang hebben bij de activiteiten van de WorkPlace Academy,” zo stelt Van der Kolk. Als voorbeeld noemt hij de studenten die momenteel een HBO-opleiding HR of FM volgen, en die straks professioneel actief zijn in een wereld waarin de werkomgeving na de coronacrisis naar organisatie, ontwerp en inrichting disruptief zal veranderen: “Deze doelgroep rondt eerst een geaccrediteerde opleiding af om vervolgens zich op de WorkPlace Academy verder inhoudelijk voor te bereiden op hun toekomstige rol in organisaties. Zodat hij kan doorgroeien tot waar organisaties nu om vragen: een volwaardig workplace manager.” De WorkPlace Academy biedt bovendien de afgestudeerden nog een voordeel, zegt Van der Kolk: “Ze komen in een netwerkomgeving terecht, waarin ze naast experts ook peers ontmoeten, die werkzaam zijn in vergelijkbare functies, en waar ze zien hoe de verschillende deelgebieden integraal samenhangen.”

Twee soorten opleidingen

De WorkPlace Academy start met het aanbieden van twee soorten opleidingen. Als eerste een basisopleiding tot workplace manager, samengesteld in samenwerking met experts uit de markt. Deze gaat bestaan uit vijf dagdelen, waarbij alle relevante thema’s – facility, bouw, vastgoed, mobiliteit, HR, duurzaamheid – aan de orde komen. Deelnemers krijgen na afloop een bewijs van deelname.

Daarnaast gaat de WorkPlace Academy op specifieke thema’s workshops – een dagdeel – en masterclasses – twee dagdelen – verzorgen. “Bij de workshops en masterclasses gaat het er met name om dat de deelnemers tools krijgen, waarmee ze kunnen zorgen dat op een bepaald thema in hun organisatie een beweging op gang komt.”

Medio maart gaat de WorkPlace Academy de eerste workshops verzorgen. De eerste basisopleidingen starten eind maart. Daarbij zal vanwege corona nog veel online of blended zijn. Zodra er echter uit veiligheidsoogpunt ruimte is, zal waar mogelijk fysiek onderwijs ook een belangrijke rol gaan spelen.    

Voor meer informatie: www.workplaceacademy.nl. Of neem contact op met Daniël van der Kolk, daniel@workplaceacademy.nl en 06-27003962.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven