Themadossier: Onderwijs
Onderwijs is onontbeerlijk om het vakgebied workplace management verder te brengen. Onderwijs dat ervoor zorgt dat workplace managers over de juiste tools beschikken om de uitdagingen van het hybride werken het hoofd te bieden. Waarbij bovendien meer dan voorheen steeds meer de co-creatie met het bedrijfsleven zal worden gezocht, al dan niet in een campus-omgeving.
In het themadossier Onderwijs treft u themagerelateerd nieuws, onderzoeken, whitepapers, projecten en blogs. Heeft u aanvullingen voor het themadossier Onderwijs? Informeer de redactie via peter@smartwp.nl.
De Experts en Partners zijn u graag van dienst met relevante kennis en ontmoeten u graag!
Wilt u uw organisatie profileren op dit thema? Word dan partner van Smart WorkPlace!


Wat zijn 'Managers van Morgen'?
'Managers van Morgen' vullen managementrollen (lijn-, project- en programmamanagement) in de werkomgeving in bij maatschappelijke organisaties. Hier brengen ze nieuw leiderschap en kennis vanuit TwynstraGudde.

De uitdagingen van een nieuw huisvestingsplan
Ptg advies en ROC Nijmegen hebben een nieuw strategisch huisvestingsplan gemaakt. Elke Oegema bespreekt haar visie op het plan.

Flexibele en toekomstbestendige nieuwbouw
In verband met wisselende leerlingenaantallen op het Charlemagne College Eijkhagen wordt er bij de nieuwbouw rekening gehouden met de mogelijkheid tot het flexibel aanbouwen dan wel afbouwen van lokalen.

6 maart 2023: Round Table en webinar over ‘Digitaal toetsen op de campus’
Op 6 maart 2023 organiseren ptg advies en Smart WorkPlace een interactieve en hybride Round Table over digitaal toetsen op de campus. Deze Round Table is via een webinar digitaal te volgen. Meld je nu aan!

Young Group nieuwe partner Smart WorkPlace
‘Organisaties ondersteunen met de coördinatie en uitvoering van het facilitair en huisvesting management door mee te denken over de toekomst van de organisaties.' Dat is in een notendop de taak van Young Group, de nieuwe partner van Smart WorkPlace. Oprichter Bart de Jong licht dit toe.

Aftermovie Campus Day 2022
Uitdagingen als de groei in aantal studenten en onderzoek, de onzekerheden en hoe zou een universiteit en campus er nu en in de toekomst moeten uitzien? Dat waren enkele van de onderwerpen op Campus Day.

Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht als academische tandem
De Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht sloten een overeenkomst voor onderwijs en onderzoek. Daarmee willen ze uitgroeien tot een krachtige academische tandem van Zuidoost-Nederland.

Scenarioplanning draagt bij aan beleid campusontwikkeling
Scenarioplanning kan bijdragen aan het formuleren van beleid voor een toekomstbestendige campus. Hoe? Dat leggen Pity Jongens en Pepijn Schoonhoven (foto) uit tijdens een werksessie op Campus Day op 28 juni.

Campus als uniek ecosysteem voor kennis en innovatie
De campus is een uniek ecosysteem voor kennis en innovatie, waar ruimte is voor groen, waterberging, biodiversiteit en rust. Dat stelt Jaco van Noppen van de TU Delft, die op 28 juni gastheer is bij Campus Day.

De meerwaarde van de campus en het vormgeven van de hybride campus
De meerwaarde van de campus is tijdens en na COVID heel duidelijk geworden. Dat stellen Monique Arkesteijn (links) en Alexandra den Heijer van de TU Delft tijdens hun presentatie op Campus Day op 28 juni.

Voorwaarden voor een succesvolle ‘area of innovation’
Als Nederland hebben we allemaal belang bij goed functionerende science parken, campussen & innovatie districten. Maar wat zijn de voorwaarden voor succes? Daarover spreekt Paul Jansen tijdens Campus Day op 28 juni.

Vijf trends in de onderwijswerkomgeving van de toekomst
Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit en wat merken eindgebruikers zoals docenten en studenten daarvan? Smart WorkPlace partner CTOUCH ziet vijf trends die een beslissende rol gaan spelen.

University 4.0: de campus van de toekomst
Hoe ziet de campus van de toekomst eruit? Walter Baets vertelt erover tijdens Campus Day op 28 juni in Delft.

STAP subsidie van €1000,- per persoon voor professionele ontwikkeling
Vanaf 1 maart heeft dankzij de STAP subsidie bijna iedereen in Nederland recht op een scholingsvoucher van maximaal €1000,-. De WorkPlace Academy helpt u graag om dit budget optimaal in te zetten.