DCMR nieuwe partner Smart WorkPlace

DCMR nieuwe partner Smart WorkPlace

Vitaliteit van medewerkers, het terugdringen van reisbewegingen en datagedrevenheid zijn drie onderwerpen waar DCMR, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, hard over nadenkt en aan werkt. René Keijzer, hoofd FM, licht toe. 

Welke kansen ziet DCMR voor de werkomgeving van de toekomst?

“De wereld om ons heen is sterk veranderd de afgelopen maanden. We zitten nog steeds in een fase waarin we gedwongen worden fundamentele keuzes te maken om radicaal om te vormen. Zoals we zo vaak in Rotterdam zeggen: ‘Geen woorden maar daden’. Zo ook nu. Willen we duurzaam zijn, zullen we ons daarop moeten inrichten. Nu is het moment daar om als organisatie breed door te pakken. Hiermee kunnen wij onder andere op langere termijn meer voordeel halen op zowel zakelijk gebied, economisch, privé én milieu. Wij gaan voor duurzaamheid en werkgeluk.”

Welke rol kan DCMR daarbij spelen?

“De DCMR staat voor een veilige en schone leefomgeving. Wij zien onszelf als een voorbeeldfunctie. Vaak vragen wij aan bedrijven welke duurzame maatregelen zij hebben getroffen. Daarbij krijgen wij ook regelmatig de vraag terug: ‘Wat hebben jullie er zélf aan gedaan?’ Zo heeft de DCMR een energielabel AA+ en een BREEAM-certificaat excellent. Daar zijn wij trots op. Maar we willen meer. Vitaliteit van onze medewerkers, het terugdringen van reisbewegingen en datagedrevenheid zijn drie onderwerpen waar momenteel hard over nagedacht én aan gewerkt wordt. In (eindelijk) nauwe samenwerking met de afdelingen HRM en ICT.”

Waarom is het belangrijk voor DCMR om in een platform als Smart Workplace te participeren?

“Ik denk dat wij veel meer kunnen en moeten bijdragen aan een veilige en schone leefomgeving. Vanuit FM hebben wij hierbij ook een bijdrage te leveren. In samenspraak met HRM en ICT maar ook in nauwe samenwerking mét de ondernemingsraad. Een veilige en schone werkomgeving vraagt om buiten de bestaande kaders te denken. Dat vraagt om durf en moed, experimenteren, leren, luisteren en handelen. Kennis vanuit onze organisatie willen wij dan ook graag met anderen delen. Maar ook samenwerken en het opdoen van andere inzichten ambiëren wij graag. Samen sta je sterk. Je hebt elkaar nodig.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven