Masterclass over ontwerpen voor een nieuwe aarde

Hoe kunnen omgeving en gedrag elkaar aanvullen, ondersteunen en versterken bij het ontwerpen voor een nieuwe aarde? Daarover geeft omgevingspsychologe Anicee Bauer een masterclass.

In de Masterclass Ontwerpen voor een nieuwe aarde licht omgevingspsychologe Anicee Bauer haar ontwerpvisie toe, die de ontwikkeling van een eco-centrisch wereldbeeld stimuleert en uiteindelijk tot een duurzamere toekomst leidt. Gebaseerd op het concept Eudaimonia, focust de visie op het menselijke floreren, het creëren van waarde en het bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is. Want om een essentiële shift in bewustzijn te bereiken moet er niet alleen aandacht zijn voor het ontwerpen van fysieke omgevingen (habitats), maar ook voor het ontwerpen van een duurzame mindset en gewoontes (habits). Om te illustreren hoe omgeving en gedrag elkaar kunnen aanvullen, ondersteunen en versterken, introduceert Anicee vijf designstrategieën voor fysieke omgevingen, die het ontplooien van een natuurbewuste identiteit kunnen bevorderen.

De masterclass van Anicee Bauer is de zevende uit de reeks die door CoreNet Global Benelux Chapter en Smart WorkPlace is geproduceerd. Hieronder een overzicht van de eerste zes:

  • De eerste masterclass was van Simone Leenders. U kunt deze masterclass hier terugzien.
  • De tweede masterclass was van Herman Kok. U kunt deze masterclass hier terugzien.
  • De derde masterclass was van Yvette Tietema. U kunt deze masterclass hier terugzien.
  • De vierde masterclass was van Nils Bonder. U kunt deze hier terugzien.
  • De vijfde masterclass was van Lizette Engelen. U kunt deze hier terugzien.
  • De zesde masterclass was van Thomas Bögl. U kunt deze hier terugzien.
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven