Het meest gelezen nieuwsbericht van 2021

Het meest gelezen nieuwsbericht van 2021

2021 was voor de duurzame en gezonde werkomgeving een enerverend jaar. Deze week de drie meest gelezen nieuwsberichten van het jaar. Vandaag het meest gelezen nieuwsbericht. 

In een interview in Smart WorkPlace magazine nummer acht, dat medio mei is verschenen, vertelt Kimberly Schelle, Area Lead Wellbeing bij HR, dat mensen enerzijds graag weer op kantoor willen werken, vooral omdat ze hun collega’s missen. Anderzijds willen ze ook niet meer terug naar een traditionele werkweek op kantoor. “We zien dat een hybride vorm van werk waarin je deels thuis, op een kantoorlocatie of elders kan werken past bij onze strategie waarin we onze diensten veelal digitaal aanbieden, maar op belangrijke momenten dichtbij zijn.” Schelle stelt dat er praktisch nog veel manieren zijn waarop je dit kunt vormgeven en dat de Rabobank een multidisciplinair team in het leven heeft geroepen waarin alle afdelingen die betrokken zijn bij de vraagstukken omtrent het nieuwe werken zijn vertegenwoordigd, zoals Risk& Compliance, IT, Facilities, HR en Communicatie. “In het overleg staan vragen centraal zoals: wat betekent dit voor het maken van werkafspraken tussen medewerker, team en leidinggevende, maar ook hoe richten we onze kantoorpanden in om het nieuwe werken te faciliteren en hoe gaan we om met de veiligheid van informatie als je deels thuiswerkt en deels op kantoorlocaties.”

Rabo@Anywhere

Schelle gaat ook in op Rabo@Anywhere, het nieuwe werken bij de Rabobank: “Het uitgangspunt is dat je voortaan op elke locatie kunt werken, thuis, op kantoor, maar het kan ook op een andere locatie zijn. Belangrijk is dat de locatie past bij het type werk dat je doet en dat je afspraken maakt met je team en leidinggevende over wat past bij jullie werk. Dit vraagt om een andere mindset. Een werkweek begint met het nadenken over welke werkzaamheden op de agenda staan en waar je die het beste kunt doen. Je komt naar kantoor om samen te werken, samen te leren en om elkaar te ontmoeten. Maar we verwachten dat onze mensen de individuele werkzaamheden, zoals het bijwerken van de e-mail, het uitwerken van een presentatie of dossier structureel thuis blijven doen.”

Het volledige interview met Kimberly Schelle, waarin ook haar collega’s Anke Verhagen en Anouk Veerman namens de Rabobank aan het woord komen, leest u digitaal in de achtste editie van Smart WorkPlace magazine (vanaf pagina 6). De editie is medio mei 2021 verschenen en heeft als thema ‘Rethinking the Workplace’. Liever een printversie? Bestel uw nummer nu hier.

Op de foto, van links naar rechts: Anke Verhagen, Anouk Veerman en Kimberly Schelle. Foto: Michael Kooren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven