Ook onderweg veilige werkomgeving voor medewerkers

Een werkgever moet niet alleen voor een veilige werkomgeving zorgen op kantoor, maar ook als medewerkers onderweg zijn. Dat vindt Anton van der Sanden, directeur Nederland van Smart WorkPlace partner RHDHV.

Van der Sanden ging over het belang van verkeersveiligheid binnen het beleid van organisaties in gesprek met andere werkgevers tijdens het MONO-zakelijk webinar ‘ARBO-proof onderweg’ op 24 juni. RHDHV is deelnemer van MONO-zakelijk. De MONO-campagne richt zich op bedrijven en organisaties die invloed hebben op wat er op weggebruikers af komt.

Voor RHDHV gaat verkeersveiligheid om veilig en gezond reizen. Verkeersveiligheid voor de medewerkers is daarom onderdeel van het wereldwijde bedrijfsbeleid. Onveilige situaties zijn bespreekbaar en er is altijd ruimte voor de veiligste keuze: thuiswerken. RHDHV zal ook na corona zijn mensen stimuleren en faciliteren om structureel thuiswerken te combineren met werken op kantoor.

Tijdens het evenement sprak Anton van der Sanden met andere werkgevers over het belang van een collectieve werkgeversaanpak voor de volle aandacht voor het verkeer zonder onnodige afleiding. Ook gaf hij een toelichting op het beleid van RHDHV voor medewerkers: “Iedere werkgever moet voor een veilige werkomgeving zorgen, op kantoor en als je medewerkers onderweg zijn. Wij stimuleren onze mensen om zich onderweg te focussen op het verkeer: we verlangen van mensen handfree bellen en het gesprek kort te houden. Ongestoord onderweg zijn is goed voor de verkeersveiligheid én voor mens en maatschappij, zo zien wij in ons dagelijkse werk” Daarnaast was hij ook bezorgd: “Ik vind het zorgelijk hoe de wegen weer vollopen. Het is teleurstellend dat niet meer organisaties dit op de agenda hebben gezet.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven