Vitaliteit op werkplek bevorderen in Workplace Vitality Hub

Vitaliteit op werkplek bevorderen in Workplace Vitality Hub

Op 21 september vindt de officiële opening plaats van de Workplace Vitality Hub, waar Fontys, imec, TNO, TU/e, HTCE en Twice samen met partners uit het bedrijfsleven werken aan een vitale werkomgeving.

De Workplace Vitality Hub is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven. In een real life setting (living lab) worden in dit kantoorpand nieuwe technologieën en toepassingen daarvan ontwikkeld. Daarbij staan de werkende mens en zijn behoeften daadwerkelijk centraal. Met inzet van slimme (intuïtieve) technologieën is het streven om werknemers vitaler en gebouwen gezonder te maken, resulterend in beter presterende mensen, gebouwen en bedrijven. De unieke complementariteit van de onderzoeks- en bedrijfspartners stelt de initiatiefnemers in staat de gehele waardeketen van innovatie en (new) business development te betrekken. Daarmee ontstaat een verbonden, sterk en open innovatiesysteem met een concrete experimenteer-, ontwikkel-, ervarings- en showcaseplek waarmee ze zowel regionale als internationale impact creëren op economisch en sociaal niveau.

Op 28 juni vond de bestuurlijke kick-off plaats van de Workplace Vitality Hub. Bij die gelegenheid lichtten de lichtten de partners toe wat de waarde van de Workplace Vitality Hub voor zijn of haar instelling is. Zo benadrukte Joep Houterman, voorzitter College van Bestuur Fontys, de praktijkgerichte en multidisciplinaire aanpak van Fontys Hogescholen bij een maatschappelijk vraagstuk als vitaliteit. Algemeen directeur Jo De Boeck van imec Nederland ervaart het ecosyteem en de samenwerking tussen de kennisinstellingen als zeer waardevol. “Ik ben vooral benieuwd naar de feedback van de gebruikers en welke nieuwe vraagstukken dat gaat opleveren.”

Arnoud de Jong, directeur Industrie van TNO ziet de nieuwe hub als ‘spot-on’: “De vraag waar je iedereen over hoort is: hoe gaan we weer terug naar het werk? Je wilt niets liever dan dat je medewerkers optimaal presteren, vitaal en happy zijn. Met onze technologie vanuit Holst Centre willen we hieraan een bijdrage leveren.”

Carmen van Vilsteren, directeur Health TU/e en landelijk boegbeeld Life Sciences & Health, noemde de samenwerking op dit thema in de Workplace Vitality Hub uniek en sprak de wens uit om dit initiatief ook een landelijk vervolg te geven.

Saskia van de Schoot, directeur van Twice, ziet de Workplace Vitality Hub als een kans voor startups om deel te nemen aan een mooi programma. Twice verzorgt de benodigde infrastructuur van de partners in de Hub. “Als tech startup kun je in een vroeg stadium meedenken in innovatieve oplossingen op het vlak van vitale werkomgeving. Je hebt de kans om samen te werken met mooie bedrijven!”

Ook High Tech Campus Eindhoven ziet grote voordelen in het ontwikkelen van een fieldlab samen met de huurders op de campus. “Mooi dat we de kennis- en onderwijsinstellingen betrekken bij thema’s als duurzaamheid en vitaliteit. Ik ben erg blij met dit initiatief.”, aldus Freek Smolders, directeur van HTCE.

Op de foto van links naar rechts: Saskia van de Schoot (Twice), Jo De Boeck (imec), Arnaud de Jong (TNO), Sywert Brongersma (imec), Freek Smolders (HTCE), Carmen van Vilsteren (TU/e), Marieke van Beurden (TU/e) en Joep Houterman (Fontys). Fotografie: Dekate Mousa - Richard van de Ketterij.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven