Welke kansen ontstaan er om de energietransitie te versnellen?

Welke kansen ontstaan er om de energietransitie te versnellen?

In een podcast bij Change.inc vertellen Piet Jan Heijboer en Marianne Postmus van Smart WorkPlace partner Croonwolter&dros over de enorme uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. 

Het IPCC klimaatrapport dat onlangs is uitgebracht vraagt om hernieuwde urgentie en innovatie. Directievoorzitter Piet Jan Heijboer: “We zijn ons er nog onvoldoende van bewust wat er op ons af komt. (…) Ik geloof dat het tij gaat keren: op het moment dat wij ons bewust worden en alle krachten gaan optellen, dan komen we er samen.”

Eén van de krachten is de energiemotor en start-up Energico, dat assets optimaliseert, systemen integreert en stuurt op de balans tussen opwekking, verbruik, opslag, leverbaarheid en deelsystemen op het aan overcapaciteit onderhevige energienet. Business Developer Marianne Postmus over de achterliggende gedachte: “Het idee is dat je een soort van platform biedt met een licentiemodel, dat je de markt die van centraal naar decentraal beweegt, ook kunt bedienen.”

Energico is het roerende voorbeeld van een verandering in denken. “Wij proberen in te spelen op alle belangrijke maatschappelijke veranderingen die op ons af komen. Als er iets nieuws is en het groeit sneller dan de bestaande organisatie, dan moet het zijn eigen dynamiek krijgen”, aldus Heijboer die verwijst naar de versnellingsthema’s vanuit TBI en de inzet op innovatie en ondernemerschap.

Beluister hier de podcast bij Change.inc van Piet Jan Heijboer en Marianne Postmus.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven