STAP subsidie van €1000,- per persoon voor professionele ontwikkeling

STAP subsidie van €1000,- per persoon voor professionele ontwikkeling

Vanaf 1 maart heeft dankzij de STAP subsidie bijna iedereen in Nederland recht op een scholingsvoucher van maximaal €1000,-. De WorkPlace Academy helpt u graag om dit budget optimaal in te zetten.

1 maart is het STAP budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie) vanuit het UWV live gegaan, wat betekent dat bijna iedereen in Nederland recht heeft op een scholingsvoucher van maximaal €1000,- om zich verder te ontwikkelen. Het STAP budget vervangt de mogelijkheid om opleidingskosten fiscaal af te trekken van het inkomen.

STAP is een persoonsgebonden budget, maar geeft ook kansen voor organisaties om het in te zetten voor het verbeteren van de (hybride) workforce. Het versterken van de positie van werknemers moet hierin het uitgangspunt zijn. Het STAP budget kan bijvoorbeeld mooi gekoppeld worden aan een persoonlijk ontwikkelplan of de jaarlijkse beoordeling.

Een voucher kan jaarlijks 1 maal ingezet worden per persoon en de totale subsidiepot bedraagt in 2022 €160 miljoen. Vanuit de WorkPlace Academy helpen wij partners en andere organisaties graag om dit budget zo goed mogelijk in te zetten voor de ontwikkeling van medewerkers, maar ook om dit strategisch het best in te zetten om de doelen van de organisatie te behalen.

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met Daniel van der Kolk, partner van de WorkPlace Academy: daniel@workplaceacademy.nl of 06-27003962.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven