De gezondheid van een gebouw is niet altijd de gezondheid van een individu

<span>De gezondheid van een gebouw is niet altijd de gezondheid van een individu</span>

De gezondheid van een gebouw is niet altijd de gezondheid van een individu. Het is daarom een uitdaging om die twee met elkaar te verbinden. Dat bleek tijdens de SWP Talks tijdens WPX, waarin Inge Diepman sprak met Marieke van Beurden en Rob van Gemert

In de podcast schetst Rob een ontwikkeling die momenteel gaande is: “Voorheen werd gekeken naar de bezetting binnen een gebouw. Momenteel wordt er gekeken naar het welbevinden  binnen een gebouw. Bij Spacewell brengen we dat bij elkaar in de slogan ‘Make buildings work for people’, zorg dat het gebouw werkt voor de mens die erin werkt.” De gezondheid van een gebouw is echter niet altijd de gezondheid van een individu. De twee kunnen zelfs vaak in strijd zijn met elkaar. Toch is dat wel de uitdaging aldus Marieke: “Bij het thuiswerken waardeerden de medewerkers dat ze de werkomstandigheden zoals temperatuur en licht konden optimaliseren. De behoeften van medewerkers verschillen echter, vandaar dat je ook in een gebouw de werkomstandigheden wilt personaliseren.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview met Inge Diepman met Marieke van Beurden en Rob van Gemert was de eerste in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via SpotifySoundcloud en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven