User first, technology second

User first, technology second

De gebruiker voorop en de technologie op de tweede plaats. Dat was de centrale boodschap van Aakash Ravi tijdens een SWP Talks op de WPX met Frans Konings.   

Aakash Ravi van Spaceti vertelt waarom hij bij een open dataplatform toch zorgvuldig omgaat met de gegevens van de eigenaren. “Dat komt omdat we alleen de technologie verzorgen en niet de eigenaar zijn van de data. We werken samen met de klanten, de consultants en de workplace teams zodat zij de data kunnen gebruiken voor de transformatie die ze willen doorvoeren. In die zin zijn we ‘slechts’ de ondersteunende partij. Technologie is daarbij een middel om een doel te bereiken.” Ravi heeft daarom een duidelijk motto: user first, technology second. Ravi ziet internationaal een trend waarbij vastgoedeigenaren hun verantwoordelijkheid nemen om het vastgoed geschikt te maken voor hun huurders: “Daarmee geven ze het signaal af dat ze graag een betrouwbare langetermijnpartner voor hun huurders willen zijn, omdat hybride werken geen one size fits all zal zijn en regelmatig zal veranderen. Daarom werken ze vaak ook al met flexibele huurcontracten.”

Frans Konings van Ysmart gaat vervolgens in op zijn visie en de samenwerking met Ravi: “Als je de data van gebouwinformatiesystemen combineert met data over hoe gebruikers het gebouw gebruiken en met gegevens over energiegebruik dan kun je grote stappen maken in workplace management.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Wim Kooyman met Frans Konings en Aakash Ravi was de tiende in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven