Positieve impact voor gebruikers door gezonde materialen

Positieve impact voor gebruikers door gezonde materialen

Hoe maak je met gezonde materialen positieve impact voor gebruikers? Dat legt Rob Kragt van Tarkett uit tijdens het SWP Seminar ‘Circulariteit’ op 21 juni in BlueCity in Rotterdam.

Duurzaamheid en circulariteit zijn onlosmakelijk verbonden met welzijn en gezondheid. Een uitgebreid en internationaal onderzoek wat we hebben uitgevoerd in het tweede jaar van de pandemie geeft duidelijk aan wat de verwachtingen van medewerkers zijn over de werkplek van nu en in de toekomst. Geluidsoverlast is niet meer de grootste zorg maar over de hele linie is dat nu een gezonde luchtkwaliteit. Tegelijkertijd moet het kantoor of de leeromgeving niet alleen duurzaam zijn maar ook gebruik maken van zo veel mogelijk circulaire materialen én medewerkers willen de zekerheid dat werkgevers zorgdragen voor een veilige werkomgeving. Deze focus op gezondheid is natuurlijk een gevolg van de COVID-19 crisis maar is al jaren een belangrijke drijfveer in de productontwikkeling van Tarkett/Desso.

In de presentatie laat ik zien hoe Cradle to Cradle, de basis van onze circulariteit strategie, heeft geleid tot productinnovaties die daadwerkelijk een positieve bijdrage leveren aan het binnenklimaat.

Gecombineerd met andere interieuroplossingen kan hiermee een kantoor op maat worden gerealiseerd wat beantwoord aan de uitdagingen van vandaag. Hoe creëer je een verbinding met de medewerkers. Hoe kun je interactiviteit en productiviteit verhogen en wat te doen tegen de “pandemie van inactiviteit”? Door het enorme experiment van thuiswerken de afgelopen twee jaar, waar we nog minder actief waren dan op kantoor, weten we dat inactiviteit funest is voor ons welzijn.

De werkplek van vandaag moet activiteit gedurende de dag stimuleren wat weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Met een gezamenlijke aanpak kunnen we kantoren realiseren waar mensen graag zijn, meer interactie en activiteit gaan vertonen en zo werken aan, niet alleen hun eigen gezondheid maar ook die van het bedrijf.

Nieuwsgierig geworden naar het seminar en de toelichting van Rob Kragt? Schrijf je dan hier in.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven