SWP Magazine 10 over vitaliteit en duurzaamheid

SWP Magazine 10 over vitaliteit en duurzaamheid

Zowel wat betreft de leef- als de werkomgeving houden de ontwikkelingen rondom vitaliteit en duurzaamheid ons dagelijks bezig. Daarom is de tiende edite van Smart WorkPlace Magazine aan dit onderwerp gewijd. 

Hoe richten we ons werkzame leven in: op kantoor, thuis of waar dan ook? En hoe verzorgen we ons? In deze editie van Snart WorkPlace komen de laatste inzichten hieromtrent voorbij. Professionals discussiëren hierover tijdens Round Tables, experts schrijven columns en ondernemers werken aan innovaties.

Het coverinterview is met Richard Helmus, die eind maart tijdens de WorkPlace Xperience werd uitgeroepen tot ISS Workplace Manager of the Year. De vakjury roemde onder meer zijn holistische visie die hij actief deelt binnen en buiten de sector, en zijn aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied. Ook bevat het magazine een interview met Marjanne Bulk van Vital Water. Zij benoemt een belangrijke uitdaging rond gezondheid en vitaliteit: "Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven."

Gezondheid en vitaliteit is ook het thema van de tweede Round Table Duurzame Impactmakers, die ISS en Smart WorkPlace organiseerden op de KNVB Campus in Zeist. De aanwezigen waren het over twee zaken roerend eens: het onderwerp heeft ‘sense of urgency’ en het is maatwerk. Een verslag van deze Round Table leest u in het magazine. Daarin ook een verslag van een andere Round Table, Hybride werken - De uitdaging van het samenwerken. Deelnemers aan deze Round Table pleiten voor een Head of Change die het hybride werken in goede banen moet leiden. 

Het andere aspect van dit thema - Duurzaamheid - komt onder meer aan de orde tijdens een andere Round Table, Energietransitie op de campus. De deelnemers vinden dat hogescholen en universiteiten hierbij het voortouw moeten nemen.

Ook buiten het thema ‘Vitaliteit en duurzaamheid’ bevat de tiende editie van Smart WorkPlace magazine interessante artikelen. Zo leggen Irina Rosier van VGE REM en Sander Bon van D&B The Facility Group uit waarom de unieke functiemenging van wonen, werken en recreëren in Valley vraagt om unieke serviceverlening. En Bas Drijfhout van TwynstraGudde geeft zes inzichten voor een langetermijnstrategie hybride werken. 

U vindt de digitale versie van de tiende editie in de Kennisbank. Daar vindt u ook de eerste negen edities en de acht e-zines die Smart WorkPlace publiceerde. Wilt u de tiende editie liever in print? Bestel dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven