Cisco nieuwe partner Smart WorkPlace

Cisco nieuwe partner Smart WorkPlace

Cisco, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, ziet enorme kansen om gebouwen duurzamer te maken door slimme technologie, en om te zorgen voor een hoge aantrekkelijkheid voor de gebruikers. Sander ten Hoedt licht toe.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Cisco voor de werkomgeving van de toekomst?  

“De wereld verkeert momenteel in een ‘perfect storm’ met een versnelde energietransitie, en een nieuwe manier van werken die de norm is geworden. Aangezien gebouwen verantwoordelijk zijn voor 20-30% van de broeikasgassen, en voor het gros van de bedrijven de tweede hoogste kostenpost, biedt dit enorme mogelijkheden om bij te dragen aan die energietransitie en duurzaamheidsdoelen, terwijl de gebouwen slimmer worden en zorgen voor een optimale samenwerkingsplek. Cisco, als vooruitstrevend technologiebedrijf, ziet enorme kansen gebouwen duurzamer te maken door gebruik van slimme technologie, en te zorgen voor een hoge aantrekkelijkheid voor de gebruikers (zoals werknemers, studenten, patiënten, etc.) om naar gebouwen te komen voor creativiteit en sociale interactie.”

Welke rol kan Cisco daarbij spelen?  

 “Cisco bouwt o.a. hardware en software voor netwerken en samenwerkingsoplossingen die, mede door COVID, fundamenteler zijn geworden in primaire processen van organisaties. Cisco’s innovaties op netwerken zorgen er voor dat alles in gebouwen op de IP infrastructuur geplaatst kan worden voor optimaal energieverbruik, en beheer van het pand. We hebben het dan over gebouwbeheersystemen, access control, verlichting en meer. Door een dergelijke architectuur te hanteren worden energiebesparingen behaald.  Ook zorgt het ervoor dat het pand veel flexibeler beheerd kan worden. Het hele pand is digitaal en is daardoor programmeerbaar.”

Waarom is het belangrijk voor Cisco om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?  

“Er zijn twee redenen waarom het voor Cisco interessant is om te participeren. Ten eerste kan Cisco veel kennis delen rondom technologische ontwikkelingen die organisaties kan inspireren hoe een Smart Workplace behaald kan worden. Daarnaast kunnen we ook veel leren van de concrete uitdagingen en usercases, welke we kunnen meenemen in de ontwikkelingen van nieuwe technologieën.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven