Kantoorpark gemeente Amstelveen meer dan ontmoetingsplek

Kantoorpark gemeente Amstelveen meer dan ontmoetingsplek

Het kantoorpark op de eerste verdieping van het verbouwde raadhuis van de gemeente Amstelveen, ontworpen door PD Group, geeft medewerkers en bezoekers direct het gevoel buiten te zijn door de grote hoeveelheid bomen en planten, het bijzondere meubilair en de speciale buitengeur die door de luchtventilatie wordt verspreid.

Met de opening van het kantoorpark is de verbouwing officieel afgerond. Het kantoorpark van 1700 vierkante meter dient vooral als ontmoetingsplek voor de 1100 ambtenaren van de gemeente, maar biedt ook ruimte voor hybride werken en vergaderen.

Kantoorpark gemeente Amstelveen meer dan ontmoetingsplek

Het kantoor als ontmoetingsplek

Toen de gemeente in 2020 de ingrijpende modernisering in gang zette, was een van de uitgangspunten dat het kantoor meer als ontmoetingsplek zou gaan fungeren. Dit is ruimtelijk vertaald in zeven verschillende thematische omgevingen waar mensen samenkomen en co-creatie wordt gestimuleerd. Zo is er een Japans theehuis, een baristabar, een bibliotheek en een beach- en luchtvaartlounge. Het pas geopende kantoorpark is volgens projectdirecteur Hans Schekermans van de gemeente Amstelveen het groene, sociale hart van het iconische raadhuis.

Kantoorpark gemeente Amstelveen meer dan ontmoetingsplek

Een van de mooiste gemeentelijke ontmoetingspunten van Nederland

Schekermans: “Doordat de verbouwing heel bewust gefaseerd is uitgevoerd, hebben we ontzettend veel tussentijdse feedback weten te verzamelen. Het enthousiasme over de verschillende themaruimtes versterkte ons gevoel dat het kantoor voor onze medewerkers vooral een plek is om hun collega’s te ontmoeten, een plek waar uitwisseling van kennis en ideeën centraal staat. Dat we nu de verbouwing afronden met in mijn optiek een van de mooiste gemeentelijke ontmoetingspunten van Nederland, is de kers op de taart. Meteen als je de deuren van het ontmoetingspark opent, geeft de ruimte een gevoel van ontspanning. Je hebt echt het idee dat je buiten in een park zit.”

Kantoorpark gemeente Amstelveen meer dan ontmoetingsplek

Mensen komen tot rust in een natuurlijke omgeving

Architect Orlando Tjin Asjoe maakte in opdracht van PD Group het ontwerp voor het ontmoetingspark. Hij zegt het volgende over zijn design: “Het is een gegeven dat de mens tot rust komt in een natuurlijke omgeving. De natuur draagt eraan bij dat we onszelf in de hectiek van alle dag terugvinden. De combinatie van het natuurlijke licht, de luchtkwaliteit, het groen, de duurzame meubels en de extra faciliteiten om in alle rust met elkaar te praten, maakt van deze afdeling een werkomgeving waar mensen graag willen samenkomen en die tegelijkertijd de productiviteit stimuleert. Het park maakt het nog aantrekkelijker voor mensen om naar kantoor te komen en daar anderen te ontmoeten, precies zoals de gemeente voor ogen had. Het park is van iedereen, zoals een normaal park ook is.”

Fotograaf: Han Nooijen , info@hannesdesign.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven