Themadossier: Wellbeing

Wellbeing van medewerkers staat tegenwoordig steeds hoger op de agenda binnen bedrijven. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn productiever en maken samenwerken voor iedereen aangenamer.

Wellbeing van medewerkers bestaat uit vier verschillende soorten hoofdfactoren:

  • Omgevingsfactoren: de fysieke werkomgeving van de medewerker. Is de werkplek comfortabel, is de temperatuur en luchtkwaliteit voldoende en is er fijne verlichting aanwezig.
  • Fysieke factoren: factoren zoals voldoende beweging, gezonde voeding en de ervaring van pijn en ziekte. Dus vooral de leefstijl van de medewerker.
  • Sociale factoren: relaties van de medewerker met familie, vrienden, collega’s en met de manager. De werksfeer speelt bij sociale factoren ook een belangrijk rol. Dit zorgt voor een goede band tussen medewerkers en laat ze betrokken voelen.
  • Psychologische factoren: Hierbij gaat het om onderdelen als stress (hoe kunnen medewerkers hiermee omgaan en welke steun ontvangen ze), autonomie (medewerkers inspraak in hun werkzaamheden en werktijden geven) en rust (imedewerkers de mogelijkheid bieden zich weer op te laden door middel van pauzes of vakanties helpt hun beter presteren en/of zich beter voelen). Het is ook belangrijk dat medewerkers continu blijven leren en zich blijven ontwikkelen, dat ze zich nuttig voelen en dat ze een doel hebben. Als mensen zich nutteloos voelen of geen doel hebben, kunnen ze last krijgen van depressieve klachten waardoor ze minder goed kunnen presteren.

In het themadossier Wellbeing treft u themagerelateerd nieuws, onderzoeken, whitepapers, projecten en blogs. Heeft u aanvullingen voor het themadossier Wellbeing? Informeer de redactie via peter@smartwp.nl.

De Experts en Partners zijn u graag van dienst met relevante kennis en ontmoeten u graag!

Wilt u uw organisatie profileren op dit thema? Word dan partner van Smart WorkPlace!

Meer informatie

Themadossier: Wellbeing
Ben jij in control over jouw gezonde en sociale werkomgeving?

Ben jij in control over jouw gezonde en sociale werkomgeving?

Controle over de werkomgeving is één van de belangrijkste determinanten voor ons welzijn op de werkvloer. Melissa Jongerius van Smart WorkPlace partner draaijer+partners legt in een blog uit waarom.

Lees verder

Wellbeing in mei centraal thema bij Smart WorkPlace

Wellbeing in mei centraal thema bij Smart WorkPlace

Wellbeing van medewerkers staat tegenwoordig steeds hoger op de agenda binnen bedrijven. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn productiever en maken samenwerken voor iedereen aangenamer. Daarom is wellbeing in mei het centrale thema bij Smart WorkPlace.

Lees verder

Terug naar boven