Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor beter welzijn Nederlanders

Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor beter welzijn Nederlanders

Het nieuwe codewoord in de strijd om talent in de krappe arbeidsmarkt is ‘welzijn’. Sinds de pandemie zijn werknemers - terecht - meer dan ooit bekommerd om hun mentale en fysieke gezondheid.

• Uit onderzoek van IWG blijkt dat 47% van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt dat naar kantoor gaan hun fysieke en mentale gezondheid verbetert maar heeft duidelijke verwachtingen voor de werkgever.
• 79% van de Nederlanders is blij met hoe hybride werken op dit moment wordt ingericht in het bedrijf waar ze werken.
• Twee op de drie geeft aan blij te zijn om af en toe weer op kantoor te werken.

In een tijd waarin hybride werken steeds meer de norm wordt waarbij kantoormedewerkers de vrijheid hebben om te kiezen waar ze werken, speelt het kantoor een belangrijke rol: 47% van de Nederlanders zegt gelukkiger te zijn door af en toe op kantoor te werken, maar heeft daarbij wel duidelijke verwachtingen voor de werkgever. Zo vindt 68% van de Nederlanders een kantoor dichtbij huis erg belangrijk. 59% van de Nederlanders wil bovendien dat de werkgever helpt met een gezonde levensstijl en toegang geeft tot gezonde voorzieningen op het werk. Als daar geen aandacht voor is, overweegt de meerderheid (57%) van baan te veranderen.

Spaces Hofplein Rotterdam

IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele kantooroplossingen met merken zoals Spaces en Regus, onderzocht de link tussen welzijn op het werk en de rol die het kantoor hierin kan spelen. Voor veel Nederlanders is de hybride manier van werken, waarbij een paar dagen per week thuiswerken wordt gecombineerd met een aantal dagen per week op kantoor, beter voor de mentale en fysieke gezondheid. Maar liefst 71% zegt dat een goed evenwicht tussen werk en privé cruciaal is, en niet voor niets vindt 63% de vrijheid om te kiezen waar je kan werken beter voor het welzijn. Zo’n 69% van de respondenten vindt het belangrijk dat de werkgever zich bekommerd om het welzijn van medewerkers. Bijna de helft van de Nederlanders (47%) vindt gezondheid en welzijn op het werk zelfs belangrijker dan een hoog salaris.

Zo’n 79% van van de ondervraagde kantoormedewerkers is positief over hoe hybride werken wordt toegepast in het bedrijf waar zij werken, slechts 4% is negatief. Twee op de drie Nederlanders geeft aan blij te zijn om af en toe op kantoor te werken. Meer dan twee op de drie (68%) gelooft dat een kantoor dichtbij huis waardevol is. Volgens 36% zou een kantoorruimte dichtbij huis zorgen voor minder stress op het werk. Ook de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je werkt (47%), ontspanning tijdens de werkdag door middel van een lange lunchpauze of sporten tijdens het werken (41%) zou leiden tot minder stress.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven