ISS Innovation & Sustainability Day 2022

ISS Innovation & Sustainability Day 2022

Op dinsdag 8 november organiseerde ISS de Innovation & Sustainability Day, een inspirerende middag op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het event gaat in op relevante thema’s als circulariteit, ketenduurzaamheid, plasticrevolutie en 'nul-op-de-CO2-meter'.

Opening

Operations Performace Director Seth Halkes opende de dag met de mooie aankondiging dat ISS Facility Services inmiddels de hoogste trede op de CO-2 Prestatieladder heeft behaald.

“Als ISS willen we graag de Tech leader zijn, maar ook op het gebied van sustainability willen we leidend zijn”

Keynotes

Hierna volgde Keynotes van TV-programmamaker Teun van de Keuken en Sustainabiity manager Esther ter Braak van ISS. Zo sprak Teun over de verschillende manieren waarop we greenwashing tegenkomen in de markt. Maar ook hoe je iets wel écht circulair maakt. “Als je circulair wilt zijn moet je al bij de uitvinding bedenken: Hoe ziet het tweede leven van dit product er uit” aldus Teun van de Keuken

Parallelsessies

Hierna splitst de zaal in twee groepen op voor twee parallelsessies, innovatie en sustainability.

In de sessie over sustainability spreek Charlotte Extercatte over klimaatpioniers en wat zij nou anders doen. Wat doen klimaatpioniers anders, waardoor zij wel futureproof zijn?

In de innovatie sessie komen ‘recyclebare’ bekers weer aan bod. Adrien Leblanc van AUUM spreekt over hun oplossing. Een machine die bekers binnen 10 seconden en met minder dan 2cl water reinigen. Dus geen reden meer voor vervuilende bekers en in plaats daarvan gewoon glazen.

Pitches en escape rooms

Hierna wisselde de sessies tussen escape rooms “escape the waste” en innovation pitches. De innovatiepitches werden georganiseerd door Wietse Walinga van Smart WorkPlace. In pechakucha-vorm pitchten 4 up-and-coming bedrijven hun innovaties.

-       Aquablu: De watercooler ‘reimagined’ met gepersonaliseerd water

-       Clairify: Smart buildings en datagedreven sensoren

-       Workhub: Leegstaande werkplekken beschikbaar stellen als hybride werkplek

-       Notpla: Verpakkingsoplossingen van zeewier

Parallelsessies 2

Na deze pitches was er wederom een splitsing tussen sustainability en innovatie.

Bij Innovatie sprak Jelle Sijm over zijn bedrijf Eatch. Elke dag leveren zij door een geautomatiseerde keuken lunches bij verschillende bedrijven in en rondom Amsterdam. “Het voedselsysteem is scheef, ongezond is lekker, makkelijk en goedkoop”.

In de Sustainability sessie was Michel Scholte aan het woord, hier ging het om ‘True Price’ een steeds belangrijker concept als we het hebben over de echte kosten van producten, rekening houdend met écht alle aspecten van de creatie.

Afsluiting

Bob Hendrikx sloot de dag af, met een uitvinding die circulariteit een heel nieuwe betekenis geeft. “World’s first living coffin” is een levende uitvaartkist. Gemaakt door de paddenstoelenstelsel mycelium is het 100% circulair en zelf CO2 negatief.

Daarna was het tijd voor een borrel en tijd om in verbinding te komen met elkaar.  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven