REVER Interieurprojecten behaalt CO2-Prestatieladder Niveau 5

REVER Interieurprojecten behaalt CO2-Prestatieladder Niveau 5

Rever Interieurprojecten heeft de certificering op de CO2-Prestatieladder Niveau 5 behaald. Rever is de eerste design & build partij die op dit niveau gecertificeerd is.

De CO2-Prestatieladder versnelt de energietransitie en is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden o.a. helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten.

Van niveau 3 naar 5

Rever was in februari 2022 al gecertificeerd op Niveau 3 van de Ladder. De stap naar Niveau 5 betekent dat ook de ketenpartners kwantitatieve informatie aan moeten leveren over de CO2-impact van hun producten van cradle to grave. Dit stuwt de transitie naar een circulaire economie voort en is in lijn met de duurzame ambities van de turnkey projectinrichter uit Utrecht, die zij gebaseerd hebben op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat organisaties die gecertificeerd zijn op de CO2-Prestatieladder twee keer zo snel CO2 reduceren als het Nederlands gemiddelde. De gemiddelde CO2-reductie in Nederland is 1,6% per jaar, organisaties met een certificaat op de Ladder reduceren 3,2% per jaar.

De ladder

De CO2-Prestatieladder is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccepteerd als een geaccrediteerd certificeringssysteem. Een gecertificeerde organisatie voldoet aan de eisen die voortkomen uit vier invalshoeken:

Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint

Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie

Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid

Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO2-reductie.

Benieuwd naar de visie van Rever Interieurprojecten? Kijk dan hier!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven