Op weg naar een gezonder Nederland

De Round Table Zorghuisvesting vond 10 mei plaats op het kantoor van Coöperatie VGZ. Hier kwamen experts samen om te praten over huisvesting in de zorgsector.

(Video: YouTube)

Zinnig investeren

Investeringen in huisvesting zijn een belangrijk onderwerp van de Round Table vindt Richard Helmus van Coöperatie VGZ. "Je moet er in geloven en kunnen onderbouwen. Het gaat niet allen over gezondheid, maar ook over duurzaamheid en de green deal zorg. Dus je moet de juiste keuzes maken." Ook John Verberne van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis sluit zich hier bij aan, "We hebben vandaag een fantastisch verhaal gehoord van de holistische aanpak en ik denk dat dat een belangrijke factor gaat zijn ook bij ons in het ziekenhuis."

Prettig voelen

"We moeten er voor zorgen dat mensen zich thuis voelen en prettig voelen, waar mensen zich thuis voelen is je zorgvraag gewoon minder hoog." Zegt Leonie Borgerink van Borgerink architecten. Om de juiste stappen te zetten moet je volgens Marco van Westerlaak van Tarkett goed samenwerken, iets wat mogelijk gemaakt wordt door de Round Tables. "We kunnen het niet alleen, je moet de confrontatie met stakeholders aangaan om te kijken wat de behoeftes zijn in de zorg. Dan pas kan je de grote stappen maken die noodzakelijk zijn."

Meer weten over zorghuisvesting en de deelnemers van deze Round Table, kijk dan verder op het platform Zorg-huisvesting.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven