Investeren in het welzijn van medewerkers

Investeren in het welzijn van medewerkers

Regus is ruim 30 jaar geleden opgericht met het idee om werkplekoplossingen aan te bieden en is daarmee groot geworden. Het bedrijf is sinds 2011 bekend als IWG plc en aangesloten als partner bij Smart Workplace.

Karin Poel, Sales Director bij IWG, sluit zich aan als nieuwe expert. Wij spraken haar over het partnerschap.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet IWG voor de werkomgeving van de toekomst? 
De zakelijke wereld is de afgelopen tweeënhalf jaar onomkeerbaar veranderd. Organisaties hebben gezien dat hun werknemers net zo productief zijn in het hybride model, waarbij werknemers hun tijd verdelen tussen thuis, een lokale werkplek en het hoofdkantoor, terwijl werknemers een beter evenwicht tussen werk en privéleven ervaren en niet langer elke dag een paar uur te hoeven reizen. Uit recent internationaal onderzoek van IWG blijkt dat de vraag naar hybride werken de laatste tijd sterk is toegenomen. Meer dan de helft van de ondervraagde kantoormedewerkers zei dat ze van baan zouden veranderen als ze weer vijf dagen per week op het hoofdkantoor zouden moeten werken.

Welke rol kan IWG daarbij spelen? 
Het begin van de beweging voor hybride werk ontstond toen Mark Dixon in 1989 de eerste IWG-locatie in Brussel opende met de visie een nieuwe, flexibelere manier van werken te creëren. Sindsdien is het netwerk uitgegroeid tot 3.500 locaties in meer dan 120 landen. Specifiek in Nederland zien we veel vraag naar kantoorplekken dichter bij huis, in grote steden, maar zeker ook in  kleinere gemeenten. Het is voor IWG belangrijk om het netwerk fors uit te breiden in het hele land om deze mensen en bedrijven te ondersteunen. IWG wil de komende 5 jaar groeien van 150 naar in totaal zo’n 350 flexibele kantoorlocaties, verspreid over heel Nederland. Hiermee wil IWG verder inspelen op de explosieve vraag naar flexibele werkruimtes in Nederland. De forse uitbreiding van het netwerk in Nederland past binnen de internationale ambities van IWG. Het bedrijf verwacht dit jaar een recordgroei te realiseren en 1.000 nieuwe locaties aan het wereldwijde netwerk toe te voegen.

Waarom is het belangrijk voor IWG om in een platform als Smart WorkPlace te participeren? 
De werkomgeving is continue in verandering. Op dit moment is het investeren in welzijn van medewerkers essentieel voor bedrijven om nieuw talent aan te trekken en te behouden.  Zo werkt IWG samen met OneFit waardoor duizenden medewerkers van de bedrijven die gebruikmaken van IWG-kantoren in Nederland profiteren van de verschillende sport- en welzijnsprogramma’s van OneFit.  Maar ook een kantoor dichtbij huis, een inspirerende en goed uitgeruste kantooromgeving en ontspanningsmogelijkheden spelen daarbij een cruciale rol. Als onderdeel van het Smart Workplace netwerk hopen we samen met andere partijen ervaringen en kennis uit te wisselen en de toekomst van werkplekoplossingen vorm te geven.

Reactie op de uitkomsten van de '2023 Net Positive Employee Barometer'
Karin Poel, Sales Director bij IWG herkent de resultaten uit het onderzoek: "Bij IWG hebben we ook gezien dat Gen Z'ers hier bovengemiddeld mee bezig zijn en dat daar ook specifieke verwachtingen bij horen van hun werkgever. De resultaten uit de '2023 Net Positive Employee Barometer’ komen veelal overeen met een recent onderzoek van ons, waaruit blijkt dat een op de drie Gen Z-kantoormedewerkers overweegt om van werk te veranderen als duurzaamheid op het werk geen prioriteit heeft. Het is mooi om te zien dat veel bedrijven die beweging al in gang hebben gezet als het aankomt op prioriteitstelling binnen dit thema. Bedrijven heroverwegen ook hun ecologische kantoorvoetafdruk vanwege de stijgende kosten en de toegenomen vraag van werknemers naar hybride werken. Hybride werken ondersteunt niet alleen de balans tussen werk en privé en het welzijn van medewerkers, maar geeft ook een belangrijke positieve impuls aan de ecologische voetafdruk. Deze twee elementen gaan hand in hand en kunnen de uiteindelijke impact op het minimaliseren van de voetafdruk van bedrijven vergroten."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven