SWP Talks: Circulariteit

SWP Talks: Circulariteit

De Radboud Universiteit bestaat 100 jaar, en dit gaat gepaard met het plan om 100% circulair te worden in 2050. Marja Bruns (midden) en Monique van Lent (rechts) vertellen over hun plannen in deze SWP Talks.

Marja Bruns is Duurzaamheidsadviseur bij de Radboud Universiteit en Monique van Lent is Adviseur Circulaire economie bij Alba Concepts. Zij waren als gasten aanwezig bij de SWP Talks podcast.

Gebruikers betrekken

"Bij de totstandkoming van deze ambitie zijn gebruikers betrokken, zowel studenten als medewerkers hebben ruimte gehad om input te leveren. Daardoor is ook gekozen om als speerpunt 'duurzaamheid in het onderwijs' terug te laten komen." Zegt Marja Bruns. Monique voegt hier aan toe "De Radboud Univerisiteit is bij uitstek een van de plekken waar gebruikers intrinsiek gemotiveerd zijn voor deze thema's. Er gebeurde dus al veel als het bijvoorbeeld gaat om voedsel en verpakkingen, maar er was ook vraag naar structuur, een echt uitgewerkt plan."

Het meten van de impact en opzetten van een plan was een van de uitdagingen waar Alba Concepts zich over mocht buigen. "Juist het meenemen voor gebruikers was een belangrijk onderdeel. Dit is een van de dingen die we ook onderstreept hebben op de routekaart."

Luister hieronder de hele aflevering SWP Talks: Circulariteit en leer alles over hoe Alba Concepts en De Radboud Univeristeit in 2050 volledig circulair gaan zijn, of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven