Goede binnenluchtkwaliteit van levensbelang

Goede binnenluchtkwaliteit van levensbelang

De lucht die we dagelijks inademen heeft een grote invloed op onze gezondheid en welzijn. Tarkett vertelt in deze blog over de invloed van gezonde lucht en hoe een goede vloer hier aan bij kan dragen.

Het belang van een goed binnenklimaat

Met de binnenluchtkwaliteit verstaan we de omgevingsfactoren binnenshuis die invloed hebben op de gezondheid, het comfort of menselijke prestaties (zoals productiviteit). Binnenlucht wordt, in tegenstelling tot buitenlucht, continu gecirculeerd, zodat schadelijke stoffen zich op kunnen bouwen en blijven hangen in een ruimte. Om te zorgen voor een goede binnenluchtkwaliteit is het belangrijk de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie maar ook akoestiek goed te controleren en monitoren.

Omdat we het grootste gedeelte van onze tijd binnen doorbrengen, heeft de kwaliteit van de lucht grote invloed op ons dagelijks leven. Schadelijke stoffen (zoals fijnstof) kunnen ernstige gezondheidsproblemen als gevolg hebben. Een goed binnenklimaat daarentegen kan veel positieve effecten hebben. Uit onderzoek blijkt dat:

  •     De productiviteit verhoogt tot 5% wanneer de luchtkwaliteit binnenshuis goed is.
  •     Het vermogen om informatie te verwerken verhoogt met 5% tot 15% wanneer de luchtkwaliteit goed is.
  •     Het inademen van schonere lucht versterkt het vermogen om te leren, beslissingen te nemen en effectief te reageren.

Een goede vloer draagt bij aan het binnenklimaat

Ook een goede vloer kan bijdragen aan een uitstekende binnenluchtkwaliteit. Tarkett heeft meerdere vloeroplossingen die een positieve bijdrage leveren aan het binnenklimaat, of dat nu op de werkplek is of thuis. Tarkett heeft in geen enkele van haar elastische vloerproducten Ftalaten zitten. Hoewel de concentraties laag zijn in vloeren, is het gebruik van deze weekmakers in pvc-vloeren door Tarkett volledig uitgefaseerd. Hierdoor heeft Tarkett voor deze productcategorieën gezorgd dat de uitstoot van vluchtige organische stoffen tot meer dan 1.000 keer onder de norm is komen liggen. Voor de meeste van Tarkett's vloeren zijn de niveaus zo laag dat deze niet meer meetbaar zijn.

Benieuwd naar alle voordelen en maatregelen die je kan treffen om een gezonder binnenklimaat te ontwikkelen? Lees dan verder op de website van Tarkett.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven