Thema van de maand: Catering

Thema van de maand: Catering

Elke maand licht Smart Workplace een thema in relatie tot de werkomgeving uit. In de maand augustus is het thema Catering. Het eten wat we consumeren speelt namelijk een grote rol in vitaliteit en duurzaamheid.

Duurzaamheid in catering is in de afgelopen jaren een steeds belangrijker punt geworden. Zo geeft catering op veel punten inhoud aan de SDG's. Dit zien we in het beperken van energiegebruik, het minimaliseren van afval en het gebruik van lokale en duurzame producten. Waar opdrachtgevers steeds meer verwachten van een cateraar is het belangrijk aandacht te blijven schenken aan het duurzaamheidsaspect.

Gezond en duurzaam

Evenals bij het thema 'Vitaliteit' in juni, telt ditzelfde sentiment ook voor eten. Duurzaam lunchen op werk is bijvoorbeeld een belangrijk voor gezonde en vitale werknemers. Mensen zijn steeds bewuster bezig met wat we consumeren en het eten op werk vormt daar al snel een groot onderdeel van.Dit is waarom de overheid inmiddels een maatstaaf voor hun eigen kantoren ontwikkeld heeft. Het Overheidsniveau Gezonde Catering gaat uit van de Richtlijn Eetomgevingen. De checklist van deze richtlijn helpt het aanbod stap voor stap op te laten schuiven richting de Schijf van Vijf en de gezondere en duurzamere keuzes opvallend en aantrekkelijk te presenteren. Hiermee help je mensen om ook op het werk gezonder en duurzamer te eten en drinken. In het bedrijfsrestaurant, de koffiecorner en tijdens bijeenkomsten.

Duurzaamheid is daarnaast niet beperkt tot circulair ondernemen. Maar ook eerlijke prijzen, eerlijke plek van herkomst en transport. Bij sommige bedrijfsvormen is het lastig om circulariteit door de hele keten te meten. Dit is is bij catering veelal een uitdaging.

De redactie van Smart Workplace ontvangt graag content, innovaties en ideeën over dit thema! Heb je een goed artikel of idee? Stuur deze dan op naar redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven