WorkPlace Inside #16: Martijn Schmale

WorkPlace Inside #16: Martijn Schmale

Martijn heeft circa 13 jaar geleden Marts opgericht. Marts bied complete dienstverlening op het gebied van huisvesting. Martijn heeft zich daarnaast ingezet op zo fit mogelijk veertig te worden.

Het resultaat van een project is het einddoel en daarin willen we uiteraard succesvol zijn, maar dat kan alleen als de juiste stappen op het juiste moment genomen worden.

Fit de 40 in

Ongeveer 5 jaar geleden, toen ik richting de 40 ging, heb ik mezelf als doel gesteld zo fit als mogelijk het 40ste levensjaar in te stappen . Ik was al gestopt met roken en wilde weten hoe goed ik in shape zou kunnen komen. Wetende dat ik ook gewoon een gezin, huishouden en een baan heb wat aandacht behoeft, besloot ik ervoor te gaan.

Naast het (nagenoeg) stoppen met het drinken van alcohol en de verandering doorlopen naar een passend en gezond voedingspatroon moest er uiteraard ook gesport gaan worden. Vol vooroordelen over fitness en krachtsport begon ik aan een reis die me meer heeft gebracht dan ik van te voren kon bevroeden. De meeste vooroordelen bleken zoals zo vaak niet terecht. Krachttraining is geen oppervlakkige bezigheid, er zit juist veel wetenschap en onderzoek achter en ook niet alleen om een beachbody te verkrijgen.  Hoewel ik toch moet toegeven dat ik nu vaker in de spiegel kijk dan vroeger.

Resultaat

Natuurlijk wil iedereen die serieus met fitness/crossfit/krachtsport bezig is een mooi resultaat halen qua lijf, maar door op een juiste manier dit proces aan te gaan en alle aspecten die erbij horen onder de loep te leggen kom je ergens. Dat ‘ergens’ is dus verder dan je denkt. De weg die ik heb bewandeld is erg belangrijk voor me geworden. Zonder de juiste voeding, trainingsschema’s, slaapritme en mindset kom je er niet. Inmiddels zijn deze routines een lifestyle geworden en ik zou niet meer zonder willen. Het brengt me tot mezelf, vooral de uurtjes in de gym, geeft me structuur en ik voel me energieker dan ooit. Bovenal leerde ik dat ik mijn lijf kan veranderen dat ik dankbaar moet zijn voor het lijf wat ik kreeg en dat ik er zuinig op moet zijn. Het verdient aandacht evenals dat ik die aandacht voor mezelf verdien. Je mag ook hard werken voor jezelf.

Parallelen

De parallellen met mijn dagelijkse werk zijn ook enorm en helpen me om dagelijkse (werk)processen beter te doorgronden.

Het resultaat van een project is het einddoel en daarin willen we uiteraard succesvol zijn maar dat kan alleen als de juiste stappen op het juiste moment genomen worden. Net als bij krachtsport je te maken hebt met inname van afgepast voedsel kan het budget in een project ook niet worden overschreden en dient alles conform planning worden gedaan. Zowel in een project als in de sport pas je daarop dan weer aanpassingen toe om zaken mogelijk te maken of nog beter te doen. In beiden gevallen is de weg die je bewandelt dus enorm belangrijk. Weerstand en slechte communicatie vertragen vaak een proces en dat brengt dus de planning in gevaar en zo zijn er vele vergelijkingen te trekken.

Het grote verschil tussen mijn “gymlife” en mijn werk is dat alles wat ik in de gym, en daaromheen doe, niet voor iemand anders gedaan wordt behalve voor mijzelf. En dat is nou zo mooi, dat zou iedereen zichzelf moeten gunnen. Ik wil graag zo gezond mogelijk zijn, ik wil graag kijken hoe sterk ik kan worden en ik heb die uurtjes in de gym nodig om tot mezelf te komen. It’s me versus me. Zodat ik daarna weer voor anderen klaar kan staan!    

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Martijn Schmale

Naar het overzicht

Terug naar boven