Tips voor gezonde voeding op de werkvloer

Tips voor gezonde voeding op de werkvloer

Als organisatie gezonde voeding op de werkvloer stimuleren, is belangrijker dan je wellicht in eerste instantie denkt. Naast dat het zorgt voor fysieke gezondheid, bevordert gezonde voeding ook de mentale gezondheid.

In deze blog van Rever kijken ze naar de uitdagingen, voordelen en belangrijke keuzes als het gaat om voeding op de werkvloer.

De uitdaging van gezonde voeding op de werkvloer

Regelmatig loopt bij ons op kantoor iemand langs met de pot met koekjes en ook de spontane snackmomentjes zijn populair. Hier is natuurlijk niets mis mee. We hebben allemaal wel eens behoefte aan iets smakelijks, vooral tijdens een hectische werkdag. Bovendien is het vaak een onderdeel van sociale bijeenkomsten.

Voor medewerkers kan het lastig zijn om voor een gezonde optie te kiezen. Vaak is door een drukke agenda een snelle hap het efficiëntst, zijn er niet voldoende gezonde opties voorhanden, wordt er bij verjaardagen standaard taart uitgedeeld of zijn medewerkers zich niet volledig bewust van wat de voordelen van gezonde voeding zijn.

De voordelen van gezonde voeding op kantoor

Een gezond en gevarieerd dieet heeft vele voordelen voor zowel medewerkers als organisatie.

Gezonde voeding…

  • …optimaliseert de hersenfuncties en leidt tot een hogere productiviteit;
  • …zorgt voor meer energie gedurende de werkdag;
  • …stimuleert een positieve stemming;
  • …versterkt het immuunsysteem waardoor het ziekteverzuim omlaag gaat;
  • …draagt bij aan de algehele gezondheid en het voorkomen van ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker.

Als werkgever is het toegankelijk maken van gezonde voeding op kantoor belangrijk. Houd daarbij in gedachten dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor de manier waarop zij leven en dat niemand op dit vlak ergens verplicht toe wil worden. Zorg er dus voor dat de koekjes en de taartmomenten nog steeds beschikbaar blijven, maar zorg er óók voor dat medewerkers op ‘taartmomenten’ een keuze kunnen maken door bijvoorbeeld ook vers fruit of een ander gezond alternatief aan te bieden. Hierdoor kunnen alle collega’s gezellig meedoen en is er minder sociale druk om toch voor de taart te gaan.

Benieuwd naar de hele blog? Lees hier verder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven