Whitepaper: Gids voor slimme gebouwen

Whitepaper: Gids voor slimme gebouwen

Hoe verhoog je de waarde van je huidige gebouwen? In deze gids zet Spacewell-consultant Erik Ubels de belangrijkste aspecten van deze vraag op een rijtje en geeft antwoorden.

Erik valt meteen met de deur in huis: "er bestaat geen eenduidige definitie van wat een slim gebouw precies is, omdat zulke definities al snel achterhaald zijn of te beperkt blijken."

The Edge

Erik Ubels, voormalig Chief Information Officer (CIO) bij Deloitte, staat alom bekend als de visionair die een droom in het echt waarmaakte met The Edge in Amsterdam, het eerste volledig geconvergeerde slimme gebouw ter wereld. Erik timmert nu aan de weg als onafhankelijke consultant en heeft met zijn enorme ervaring en diepgaande kennis bijgedragen aan dit inzichtelijke en nuttige e-boek. 

In deze Whitepaper krijg je een goed beeld van de meest relevante gebruiksscenario’s voor slimme gebouwen. De energie-efficiëntie verbeteren, de ruimte optimaliseren op basis van gegevens, het welzijn en de productiviteit op de werkplek opkrikken: die scenario’s en nog andere komen aan bod. Want bij een slim gebouw gaat het in de eerste plaats om het doel: wat wil je verbeteren, vergemakkelijken of mogelijk maken voor de mensen die het gebouw gebruiken. Je leert hoe je eraan moet beginnen en hoe je een gebouw slimmer maakt in verschillende stappen, zonder al die technologieën tegelijkertijd in te voeren. Ook wordt er gekeken naar de verschillende belanghebbenden en hoe zij kunnen profiteren van geconnecteerde gebouwen.

Download de Whitepaper hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven