Innovation & Sustainability in de Metaal Kathedraal

Innovation & Sustainability in de Metaal Kathedraal

“Are you part of the problem or part of the solution?", vroeg Egbert Mulder van Circular Leadership de deelnemers van de jaarlijkse Innovation & Sustainability Day van ISS Nederland. 

De vierde editie van de ISS Innovation & Sustainability Day die dit keer in de Metaal Kathedraal in Utrecht plaatsvond leverde vooral veel stof tot nadenken.

An Inconvenient Truth

Al Gore sprak al over “An Inconvenient Truth”. Mulder laat het de deelnemers in een verduisterde zaal zelf ervaren via een virtuele reis waarin je onze planeet door de ogen van een astronaut kunt aanschouwen. Op een zeker moment doemen beelden op van de negatieve impact die wij als mensheid hebben op de planeet. Brandende bossen, smeltende ijskappen en rokende fabrieken. Het zijn ongemakkelijke beelden die je het liefst wilt negeren, maar je ook aanzetten om in actie te komen. De presentatie van Mulder zet de bezoekers vooral aan tot urgentie over de noodzaak van klimaatherstel. Ook wil hij leiders liefde voor de aarde bijbrengen, want zo stelt Mulder: “De klimaatcrisis is vooral een leiderschapscrisis”.

Deze impactvolle presentatie was de afsluitende keynote van wederom een inspirerende dag met een indrukwekkende line-up aan sprekers waarbij ook ISS zelf enkele presentaties gaf, zoals Douwe Driehuis en Esther ter Braak (over de verschillende sustainability initiatieven bij ISS),Thijs Berentzen (over de ISS Workplace App) en Christel Simmelink (Sustainabily Lead voor ISS bij PwC die samen met Bart Baeschnitt van PwC presenteerde).

Meer foto's van dit bijzondere evenement kun je hier vinden.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven