Sturen op data in de hybride werkplek, een gids voor de facility manager

Sturen op data in de hybride werkplek, een gids voor de facility manager

Een hybride werkplek verwijst naar een kantoorconcept dat medewerkers in staat stelt om zowel op het fysieke kantoor als op afstand te werken.

In deze whitepaper van Spacewell lees je over de voordelen van technologische oplossingen op de hybride werkplek.

Hybride werken is niet nieuw, maar het is wel populairder geworden door de pandemie en het daaropvolgende experiment met telewerken. Hoewel medewerkers graag voor dit model kiezen, creëert dit nieuwe flexibele werkmodel ook nieuwe uitdagingen voor vastgoed- en werkplekmanagers.

In een hybride kantoorconfiguratie wordt de bezetting minder voorspelbaar. Ze varieert ook meer gedurende de week. Onder deze omstandigheden bieden slimme werkplektechnologieën – en de gegevens die daaruit voortkomen – de broodnodige ondersteuning.

Technologische oplossingen voor de hybride werkplek

Slimme werkplekoplossingen (waaronder software en technologie, data en analyses) kunnen FM- en werkplekteams helpen bij het implementeren van een succesvolle hybride werkplek. Een werkplek die zowel goed is voor mensen als voor het bedrijf. Naast de voor de hand liggende uitdaging van het bepalen van de benodigde kantooroppervlakte, is een andere essentiële factor die moet worden onderzocht. De vraag is wat voor soort ruimte medewerkers nodig hebben, zodat ze optimale werkplekbeleving kunnen realiseren. Hybride werkplektechnologie, gegevens en analyses ondersteunen bedrijven om een effectieve overgang te maken van een door de pandemie veroorzaakte ontwrichting van de werkplek naar post-pandemische flexibiliteit en veerkracht:

  • Ze helpen organisaties om nieuwe werkpatronen snel te herkennen en erop in te spelen.
  • Ze helpen medewerkers hun weg te vinden in de flexibele werkomgeving dankzij realtime IoT-gegevens.
  • Ze vormen de basis voor hybride strategieën voor het (her)ontwerpen van werkplekken, waardoor bedrijven werkomgevingen kunnen creëren die zowel het welzijn van mensen als hun productiviteit ondersteunen.

Lees de whitepaper hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven