CSU en Canon werken samen aan een schonere wereld

CSU en Canon werken samen aan een schonere wereld

Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler voor zowel CSU als Canon. De SWP-Partners slaan daarom de handen ineen om bij te dragen aan Sustainable Development Goals.

Net als Canon voldoet CSU aan internationale milieunormen zoals ISO 14001 en ISO 9001, en hun duurzaamheidsprestaties worden jaarlijks beoordeeld door Ecovadis.

Digitalisering

Er zijn diverse benaderingen om de milieu-impact te verminderen, en digitalisering is er één van. CSU heeft doelbewust gekozen voor een digitaliseringsstrategie met een sterke nadruk op de cloud vanwege de voordelen van schaalbaarheid en flexibiliteit. De apparatuur is daarom gekoppeld aan het cloud print- en scanmanagement systeem uniFLOW Online. Hierbij worden geen servers ingezet wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

Printefficiëntie en duurzaamheid

Meer dan 40% van de CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van printapparatuur wordt veroorzaakt door productie en transport. Het behoud van de bestaande Canon-printinfrastructuur helpt CSU daarom bij het verder optimaliseren van de duurzaamheid. De implementatie van het uniFLOW Online print- en scanmanagementsysteem heeft niet alleen vertrouwelijke documenten beschermd, maar ook onnodige afdrukken voorkomen. Door het gebruik van unifLOW Online wordt een afdruk pas gemaakt als de gebruiker zich bij het apparaat autoriseert. Dit resulteert in een vermindering van gemaakte afdrukken tot wel 30%, blijkt uit onderzoek.

De keuze van papier heeft ook invloed op de CO2-uitstoot bij printen. Daarom heeft CSU ervoor gekozen om volledig Klimaatneutraal Papier, Canon Black Label Zero, te gebruiken. Dit papier is FSC-gecertificeerd, draagt het EU Ecolabel en het Nordic Swan certificaat en biedt een optimale duurzaamheid gedurende de gehele productieketen.

"Dat is een fantastische combinatie, omdat wij sociaal en klimaat ook combineren in het bedrijf. Bij ons gaat het om mensen en medewerkers, en dat is ook in dit compensatieproject absoluut het geval." - John Adegeest, ICT directeur, CSU

Bekijk Canons video over het project hier.

CO2 compensatie project

Om eventuele resterende CO2-uitstoot te compenseren, maakt CSU gebruik van de Climate Project Contribution-dienst van Canon. Dit programma investeert in gecertificeerde CO2-compensatieprojecten, waaronder een windturbinefabriek in India die hernieuwbare, duurzame energie produceert en werkgelegenheid biedt aan de lokale bevolking.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven