Een nieuwe rol: Chief Hybrid Officer

Een nieuwe rol: Chief Hybrid Officer

De adoptie van hybride werken leidt tot een nieuwe C-level rol: de Chief Hybrid Officer. Zo blijkt uit de whitepaper 'The Future of Work' van IWG.

Chief Hybrid Officers brengen de behoeften van werknemers op kantoor én op afstand in balans, garanderen productiviteit en pakken logistieke uitdagingen effectief aan.

Hybride managen

Er is dus een nieuwe, gespecialiseerde rol steeds vaker gezien in het C-level, omdat bedrijven het belang inzien van hybride werken en streven naar maximalisatie het potentieel ervan door een persoon aan te stellen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. De rol kan verschillen tussen verschillende bedrijven, net als de functietitel. Software op afstand bedrijf Doist, ontwikkelingsplatform GitLab en Facebook-moederbedrijf Meta hebben allen benoemd tot hoofd van de afdeling Remote. Annie Dean, voormalig hoofd van Meta remote, is nu hoofd van Team Anywhere bij softwarebedrijf Atlassian.

De prijs want de langste titel gaat naar Tiffiney Fort bij Cisco, waar ze 'Chief Orchestration Officer, Hybrid Strategy and Team Solutions' is. Fort zegt dat ze er verantwoordelijk is voor het bepalen van richtlijnen over waar gewerkt zal worden, de benodigde technologische hulpmiddelen, de teamnormen, kernsamenwerkingsuren, en rituelen voor succes.

Alles uit je team halen

“Hoe je het ook noemt, dit is een rol die steeds gebruikelijker wordt naarmate bedrijven hybride werken adopteren”, zegt Dixon. “En het is logisch. Het maximale uit uw personeelsbestand halen, heeft alles te maken met planning en organisatie. De manier waarop mensen decennialang hebben gewerkt, is getransformeerd, dus het hebben van een expert aan boord om de weg vooruit te helpen kan alleen maar winst opleveren.”

Een essentiële taak voor de Chief Hybrid Officer – en voor bedrijven in het algemeen – is ervoor te zorgen dat zij mensen op een gestructureerde en georganiseerde manier samenbrengen voor samenwerking. Dit kan op elk moment van de week gebeuren, maar uit zowel transport- als werkruimtegegevens blijkt dat de populairste dag om teams samen te brengen dinsdag is, waardoor ‘Together Tuesdays’ een nieuw item is in het woordenboek op de werkplek.

Benieuwd naar de hele whitepaper, lees hier gratis de Engelstalige whitepaper.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven