Vepa nieuwe partner Smart WorkPlace

Vepa nieuwe partner Smart WorkPlace

Al sinds 1951 produceert Vepa meubilair. Met sterke ambities en producten rondom duurzaamheid en circulariteit sluit de meubelmaker nu aan als partner van Smart WorkPlace.

Foto v.l.n.r.: Frank Bouma, Chief sustainability officer, Arnoud van Spijk, Business Unit Manager Circulaire Markt

Wie is Vepa?

Aangenaam, wij zijn Vepa: duurzaam producent van kantoor en projectmeubilair. We zijn er trots op dat we ons meubilair nog echt allemaal in eigen lokale fabrieken vervaardigen. Sinds ons ontstaan in 1951 heeft bij ons de tijd niet stil gestaan. Duurzame keuzes hebben ertoe geleid dat we niet meer alleen de rol van meubelproducent vervullen.

Welke rol kan Vepa hierin spelen?

We hebben ons ontwikkeld tot dienstverlener, samenwerkingspartner en engineer van nieuw en bestaand meubilair. Kortom: jouw circulair regisseur die haar productiepark van 70.000 m2 in o.a. Hoogeveen en Emmen ook gebruikt voor refurbishment en remanufacturing.

Vepa is veel meer dan alleen een producent van kantoor- en projectmeubilair. Anno 2023 beschikken we over vijf duurzame productielocaties met uitbereide showrooms en een eigen Academy. Het circulaire hart van onze organisatie wordt gevormd door het Circulair Centrum in Emmen. De ruim 10.000 m2 gebruiken we voor de opslag van bestaand meubilair dat we uit de markt halen ten behoeve van onze circulaire contracten en de opslag van onderdelen die we gebruiken voor het repareren van bestaand meubilair.

Waarom is het belangrijk voor Vepa om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace

Het realiseren van een circulaire inrichting is een teamprestatie. Alleen samen zorgen we voor het in kaart brengen van alle eisen en wensen. De veranderingen in de kantoorinrichting gaan snel en we delen graag onze kennis en halen graag kennis op bij de overige deelnemers. Daarnaast bied het een uitkomst om over onderwerpen als duurzamheid te praten. Duurzaam produceren en circulair inrichten is voor ons niet iets wat alleen de laatste tijd speelt. We zijn hier al jaren mee bezig en hebben daarmee tal van oplossingen bedacht. Aan de basis van deze oplossingen liggen een aantal fundamentele, duurzame keuzes. Deze delen we graag, waaronder in onze videoserie “Duurzaam Doen met Vepa”.



Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven