Happy & Healthy, ook thuis

Bedrijven doen hun best medewerkers gelukkig en gezond te houden. In deze blog gaat Anke van Eck dieper in op hoe jij ervoor kan zorgen dat medewerkers ook happy & healthy werken op thuiswerkdagen.

Inmiddels is ook het hybride werken genormaliseerd en is de vraag, hoe wordt de thuiswerker ondersteund om ook op een thuiswerkdag happy & healthy te blijven? Want dit vraagt nogal wat van medewerkers. Vitaal thuiswerken blijkt een vaardigheid die nog niet iedereen goed ontwikkeld heeft. 

Gezonder aan het werk

Veelgehoorde klachten van thuiswerkers zijn: hoofdpijn, stijfheid of kramp in lichaam, vermoeidheid, opgebrand gevoel. Veelal vanwege te weinig afwisseling voor lijf en brein. Enerzijds komt dat omdat men er nog te weinig bewust van is. Anderzijds ook vanwege de angst om te weinig productief te zijn. De psychologische overtuiging van zitten en zitten achter de pc zit diep in ons systeem verankerd schrijft …. in het boek Goed Werk van Isabel de Clerq.

Om medewerkers dus ook op een thuiswerkdag happy & healthy te laten voelen zijn er een aantal zaken benodigd:

  • Erkenning dat vitaal thuiswerken een vaardigheid is
  • Investeren in de bewustwording en oplossingsmogelijkheden voor thuiswerkers
  • Begeleiden in het ontwikkelen van persoonlijke succes routines rondom dynamisch werken, op kantoor én thuis

En hoe tof is het dat het ook mogelijk is om medewerkers hun eigen ideale en authentieke thuiswerkplekken in huis te laten creeeren. Zodat de thuiswerkomgeving klopt bij wie zij zijn als individu. Want wanneer we ons in ons element voelen is het makkelijk(er) om verbinding te maken met onze collega’s en klanten. Vervolgens stroomt de creativiteit als vanzelf en komen de oplossingen en ideeen tijdens de werkdag (in plaats van wanneer we gaan slapen!).

Impact

Ook de impact van kleur en het interieur is van grote invloed op ons humeur. We brengen immers in onze maatschappij bijna 90% van de tijd binnen door! Het is belangrijk dat we slimmer gaan werken, ook op een thuiswerkdag. Wat is ervoor nodig om jouw medewerkers ook happy & healthy te laten zijn op een thuiswerkdag? Elke verandering begint bij bewustwording van het probleem (ook wanneer er nog geen probleem ervaren wordt). Om vervolgens de behoeften helder te krijgen. Wat zou de ideale situatie zijn? Hoe voelt een lekkere (thuis)werkdag? Dan voel je je VOL-DAAN. Geen lange to-dolijst meer maar een TaDaa lijst om tevreden of trots op te zijn. En is er energie (over) voor de rest van de dag.

De invulling van happy & healthy medewerkers kan verschillen: de een heeft behoefte aan betere indeling van de werkdag, de ander wil meer afwisselen qua werkhouding. Weer een ander heeft hulp nodig bij het inrichten van de ideale computerwerkplek. Het komt allemaal neer op activiteitsgerelateerd werken en de balans tussen in-put en no-put die leiden tot out-put (lees meer)

Ga eens na, welke investeringen doe jij allemaal in de huisvesting? En vervolgens de check: hoeveel investeer jij in de Thuisvesting? Is dit in balans gezien het aantal werkdag op kantoor en thuis? Wil jij een topwerkgever zijn en investeren in medewerkers om ook thuis happy & healthy productief te zijn? Het vraagt niet veel tijd en je hebt er geen groot team voor nodig.

En toch bereik je er wel uitzonderlijke resultaten mee.

Download hier de brochure en ontdek onze vernieuwende en schaalbare aanpak.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Anke van Eck

Anke van Eck

Designer & Thuiswerkexpert, ThuiswerkAcademie

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven