Werken in de buitenlucht

Werken in de buitenlucht

In Nederland krijgen we de kans niet vaak, maar met de lente in opkomst kijkt IWG, 's werelds grootste aanbieder van hybride werkoplossingen uit naar werken in de buitenlucht.

Nu we ons sinds vorige week officieel in de lente begeven, laat de zon zich voorzichtig vaker zien en komen we langzamerhand steeds meer buiten. Dat de zon, doordat het zonlicht de aanmaak van endorfine en serotonine stimuleert, je een dosis gelukshormonen oplevert, is niet nieuw, maar wist je ook dat er flink wat voordelen verbonden zitten aan de laptop wat vaker in de buitenlucht openklappen? IWG deelt de winst van werken in de buitenlucht.

Onderzoek

Onderzoekers van het RIVM en TNO hebben geconstateerd dat steeds meer werkende Nederlanders stress ervaren door hun werk. De twee organisaties hebben in kaart gebracht welke ontwikkelingen de komende twintig jaar invloed kunnen hebben op het stressniveau van werknemers en volgens het RIVM en TNO zijn daarbij zeven ontwikkelingen relevant. De vergrijzende beroepsbevolking, mensen die hun werk combineren met mantelzorg, de krapte op de arbeidsmarkt, flexibele contracten, werken voor online platforms, kunstmatige intelligentie en het ervaren van prestatiedruk.

Minder stress

Gelukkig zou wat vaker werken in de buitenlucht nog weleens soelaas kunnen bieden, aangezien dit een natuurlijke remedie tegen stress is. Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in een groene omgeving stress kan verminderen en je algehele welzijn kan verbeteren. De ontspannende atmosfeer, het kalmerende geluid van vogels en het rustgevende uitzicht op de natuur kunnen helpen om spanning en angstgevoelens tegen te gaan. Perfect voor als er een deadline nadert. De Frisse lucht en een natuurlijke omgeving kunnen je concentratievermogen ook verbeteren. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan meer groen en natuurlijke elementen je cognitieve vermogen kan verbeteren, waardoor je productiever en efficiënter aan het werk kunt.

Er wordt niet voor niets gezegd dat verandering van spijs doet eten. De buitenlucht biedt een eindeloze bron van inspiratie voor creatieve denkers. De variatie aan kleuren, texturen en geluiden van de natuur helpen je creativiteit op gang te brengen. Bovendien kan de rustige en vredige omgeving je helpen om je geest vrijer te laten dwalen, wat kan leiden tot innovatieve oplossingen voor uitdagingen op je werk. Volgens verschillende onderzoeken zijn mensen die veel in de natuur zijn, creatiever en beter in staat om complexe problemen op te lossen.

Energie

Blootstelling aan natuurlijk licht en frisse lucht kan je energieniveau verhogen en je alertheid verbeteren. Zonlicht helpt je lichaam namelijk om vitamine D aan te maken, wat essentieel is voor een goede gezondheid en energieniveaus. Buiten werken kan je ook helpen om een betere slaapkwaliteit te hebben, wat op zijn beurt dan weer kan leiden tot meer energie gedurende de dag.

IWG, moederbedrijf van Regus en Spaces, beschikt over een groot netwerk aan flexibele kantoorlocaties en heeft er ook een heel aantal met buitenruimte om werken in de buitenlucht te faciliteren. Denk aan een dakterras of binnenplaats zoals bij Spaces House Modernes, Utrecht, Spaces Vijzelstraat, Amsterdam of Spaces Keizersgracht, Amsterdam. En als het weer buiten werken niet toelaat maar je wel die groene omgeving wilt, neem dan een bezoek aan Signature Central Park in Utrecht waar je een groot indoor park treft.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven