CSU zet als eerste leverancier van de Johan Cruijff ArenA het duurzaamheidsplatform GSES in

CSU zet als eerste leverancier van de Johan Cruijff ArenA het duurzaamheidsplatform GSES in

Het duurzaamheidsplatform ‘Global Sustainable Enterprise System’ (GSES) stelt CSU mede in staat haar prestaties in de Johan Cruijff ArenA op het gebied van duurzaamheid te meten, te verifiëren en te beoordelen. 

GSES: Een uniforme aanpak voor duurzaamheid

Kelly Ruigrok richtte in 2017 GSES op om de complexiteit van duurzaamheidscertificeringen en ecolabels te vereenvoudigen. Het platform vertaalt meer dan 550 certificaten naar meetbare KPI’s en biedt zo een universele taal voor duurzaamheid. Wereldwijd vertrouwen organisaties in meer dan 110 landen, met toonaangevende organisaties als Schiphol en Deloitte, op GSES voor het beheren en verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties.

Kelly Ruigrok: “CSU’s keuze voor GSES toont hun vooruitstrevendheid in duurzaamheid. Door GSES te omarmen, laten ze zien dat meten, managen en verifiëren van duurzaamheid niet slechts idealen zijn, maar daadwerkelijk worden omgezet in actie. Samen werken we aan een wereld waarin duurzaamheid niet alleen wordt nagestreefd, maar ook bewezen en verbeterd wordt, stap voor stap.”

CSU’s duurzame initiatieven

CSU streeft ernaar de meest duurzame schoonmaakdienstverlener in Nederland te zijn. Vanuit deze vooraanstaande positie wil CSU haar branchegenoten, leveranciers, onderaannemers en klanten inspireren en meenemen in haar visie. De ambitie reikt verder dan alleen een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2030; het uiteindelijke doel is om klimaatpositieve impact creëren. CSU’s toewijding aan duurzaamheid, gecombineerd met innovatie en maatschappelijke betrokkenheid, bevestigt haar positie als voorloper in de schoonmaaksector. CSU zet zich in voor duurzaamheid en maatschappelijke impact door verschillende initiatieven en samenwerkingen. Een voorbeeld hiervan is het CSU Green & Social Impact-dashboard. Dit dashboard biedt ‘real-time’ inzicht in de CO2-impact van haar schoonmaakdienstverlening bij de klant, inclusief het gebruik van materialen, logistiek, stroomverbruik op locatie, en de mobiliteit van medewerkers.

Een ander recent initiatief is de overstap naar Gloovy Eco Gloves, als vervanging voor de traditionele wegwerphandschoenen. Deze nieuwe handschoenen worden op een milieuvriendelijkere wijze geproduceerd en zijn recyclebaar, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot wordt bespaard.

Daarnaast werkt CSU, samen met de Johan Cruijff ArenA, aan het Wonderboyz-project, waarbij jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking een essentiële rol spelen bij het schoon en representatief houden van het stadion. Door dit initiatief helpen CSU en de Johan Cruijff ArenA jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan een fijne werkplek en draagt het bij aan de gezamenlijke maatschappelijke betrokkenheid.

Foto: Tanja Dik (CEO Johan Cruijff ArenA) en Esmee Ficheroux (lid van de Raad van Bestuur van CSU)

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven