Round Table Smart Buildings: Van dromen naar doen

Round Table Smart Buildings: Van dromen naar doen

Slimme gebouwen helpen veilig en gezond te werken. Wat zijn hierbij de grootste behoeftes vanuit workplace management? Wat zijn de risico’s? Lees er alles over in deze Round Table.

De deelnemers aan de Round Table die SPIE en Smart WorkPlace hierover organiseert, zien mogelijkheden, maar ook een aantal belangrijke uitdagingen: connectiviteit en het belang van draagvlak bij medewerkers, bijvoorbeeld. Die willen vaak pas iets van hun privacy op het werk weggeven wanneer ze zelf daarover kunnen beslissen en wanneer ze kunnen zien wat ze ervoor terugkrijgen.

Slimme gebouwen voor Slimme medewerkers

Aan het begin van de Round Table geeft moderator Marvin van Kempen van Smart WorkPlace een korte toelichting op de onlangs verschenen BNW Index 2024 van YNNO en Smart WorkPlace met benchmarks van de Nederlandse werkomgeving. Hij wijst erop dat de trend die volgens respondenten momenteel het meest de werkomgeving beïnvloedt, digitalisering, nauw verbonden is met en randvoorwaardelijk is voor het onderwerp van de Round Table, Smart Buildings. Ook blijkt uit het rapport dat de meeste organisaties bij digitalisering in de fase zitten van het ontwikkelen van nieuw beleid.

Daarna legt Bart Verhees van de divisie ICT Services & Specials van SPIE uit, waarom SPIE samen met Smart WorkPlace het initiatief heeft genomen voor de Round Table Smart Buildings. “SPIE Nederland houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen. Bij veel van die onderwerpen werkt SPIE zowel intern als extern samen, om uiteindelijk aan een opdrachtgever een smart building op te leveren. SPIE wil daarbij gebouwen net zo slim maken als de medewerkers die erin werken. Bovendien wil SPIE mensen laten samenwerken – thuis, onderweg of op kantoor – op een moderne werkplek, die klaar is voor de toekomst.”

Lees het volledige Round Table verslag hier.

Deelnemers

  • Sander ten Hoedt, hybrid work lead bij Cisco.
  • Eric Hooghuis, productmanager hybride werkomgeving bij Belastingdienst/Douane/Toeslagen.
  • Marc Kooij, business development manager bij SPIE Nederland.
  • Gerry Meereboer, technisch adviseur facility management bij gemeente Haarlemmermeer.
  • Bas Reijmers, salesmanager bij AENC Groep.
  • Pim Rutgers, CTO bij Next Sense.
  • Robert Sparreboom, head of HNK.
  • René Stoltz, sales director bij Zens.
  • Bart Verhees, portfolio manager bij SPIE Information & Communication Services (ICS).
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven