Hoe creëer je een breinvriendelijk kantoor?

Hoe creëer je een breinvriendelijk kantoor?

Om succesvol te zijn in de toekomst zijn twee competenties van cruciaal belang: het snel eigen maken van complexe zaken en het leveren van hoogwaardig werk op topniveau.

Mede hierdoor wordt concentratiewerk steeds belangrijker. Niet iedereen realiseert zich dat de kwaliteit van het fysieke kantoor grote invloed heeft op stress en prestaties van kenniswerkers. Medewerkers moeten vaak op minder vierkante meters met meer mensen vele zaken afhandelen. Dit maakt het werken stressvol, vermoeiend en soms zelfs onmogelijk.

Onderzoeken tonen aan dat vanwege de aandacht voor openheid en dynamiek, de individuele focus in gevaar komt, wat leidt tot ontevredenheid (Pullen, 2017) en verminderde prestaties (Compernolle, 2014). In veel gevallen wordt een comfortabele, gezonde en productieve werkomgeving daarom niet bereikt.

In een Engelstalige whitepaper legt Yvette Tietema van Ecophon de focus op het begrijpen hoe ons brein optimaal functioneert tijdens het werk, het belang van concentratie en praktische handvatten om een kantooromgeving te ontwerpen met aandacht voor ons brein en cognitie.

Lees hier de gehele whitepaper. 

Bron: Ecophon/Saint Gobain

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven