Een werkruimte ontworpen voor ... ontwerpers

Een werkruimte ontworpen voor ... ontwerpers

Als je ontwerper bent van gezonde kantoorproducten, moet je wel goed weten of ze ook werkelijk werken. En dus heeft Interface in het Amerikaanse Atlanta Base Camp opgericht; een heuse ‘living showroom’.

Ontwerptrends veranderen voortdurend en ook de showroom van Smart WorkPlace-partner Interface in Base Camp doet daaraan mee, zo legt de tapijtproducent uit in een uitgebreide blog over dit project. Ontwerpers nemen een groot deel van de eerste verdieping in, met een grote showroom direct achter het trappenhuis. Ze ervaren nieuwe producten in de woonruimte met vloeropmaakgebieden, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om onze volgende generatie innovatieve producten te creëren.

‘Vloeiend wandelpad’

De indeling van het gebouw lijkt op een wandelpad, waarbij gebruikers vloeiender door de ruimte bewegen en afstappen van het traditionele idee van een stijve showroom. Daardoor moeten de Interface-ontwerpers en -klanten een frisse kijk op de producten en collecties krijgen.

Een werkruimte ontworpen voor ...ontwerpers

Verschillende werkomgevingen

Base Camp biedt verschillende soorten werkomgevingen die passen bij elke creatieve sfeer waarin medewerkers zich bevinden. Van stille kamers, gemeenschappelijke zitplaatsen en traditionele werkplekken tot een lounge op het dak, een werkcafé en individuele werkplekken: de ontwerpers vinden inspiratie op verschillende plaatsen zonder het gebouw te hoeven verlaten.

Natuurlijk licht

Afgezien van het aanbieden van wellnessruimtes en een bibliotheek, vindt Interface een van de belangrijkste troeven van een creatieve werkplek het gebruik van natuurlijk licht. “Studies tonen aan dat creativiteit met 15 procent toeneemt voor ontwerpers die werken in omgevingen met natuurlijke elementen, zoals daglicht en planten. Om de perfecte hoeveelheid licht te bereiken, wikkelt een unieke, op het bos geïnspireerde film rondom de volledige glazen buitenkant van Base Camp, waardoor er voldoende natuurlijk licht is om elke verdieping van het gebouw te verlichten”, aldus Interface in de blog.

Natuur als inspiratie

Ook Interface USA kijkt naar de natuur voor inspiratie. “Bij biofiel ontwerp worden eigenschappen en kenmerken van natuurlijke omgevingen gebruikt. Dat biedt een goede en productieve atmosfeer voor onze ontwerpers om optimaal te kunnen functioneren. Om stress, verstedelijking en de toename van technologie te bestrijden, hebben we ontwerpers de mogelijkheid geboden om overdag contact te houden met de natuur. Dat gebeurt door Base Camp uit te rusten met materialen, kleuren en zich herhalende patronen zoals fractals (ingewikkelde patronen) en rondingen.”

Een werkruimte ontworpen voor ...ontwerpers

Bron: Interface

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven