Terugblik 27-11-2023Congres Zorghuisvesting

Terugblik 27-11-2023
Congres Zorghuisvesting

maandag 27 november 2023

Inschrijven

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst
13:30 uur Welkom door dagvoorzitter
Wim Kooyman
13:35 uur Verduurzamingsmaatregelingen bij VGZ
Sanne Habets – van Meegdenburg

Als coöperatie gaan we duurzaam en zorgvuldig met ons geld om. We zetten ons in op verduurzaming van de zorg. Maar ook op de verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering. In een korte aftrap neemt Sanne je mee in de verduurzamingsmaatregelingen binnen de facilitaire keten bij VGZ.

13:45 uur Duurzaamheidskompas
Charlotte Rosenkötter, Emma Rijpstra

Ontdek de weg naar een duurzamere zorgsector met ons innovatieve 'Duurzaamheidskompas'. Als reactie op de verplichtingen en ambities van de Green Deal Zorg in Nederland, biedt ons kompas niet alleen een heldere richting, maar ook een nulmeting van uw duurzaamheidsinspanningen. Het Duurzaamheidskompas fungeert als een strategisch instrument om de juiste stappen op zowel de korte als de lange termijn te bepalen. Bovendien omvat onze dienstverlening een jaar lang op maat gemaakte begeleiding, waarbij we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen de zorgsector nauwlettend volgen. Samen werken we aan meetbare vooruitgang en duurzame verbeteringen, waarbij het Duurzaamheidskompas als uw betrouwbare gids fungeert op weg naar een groenere toekomst in de zorg.

14:15 uur Hoe zorg ik ervoor dat verduurzaming niet te koste gaat van de zorg?
Joost Vlot
14:30 uur “Duurzaam schoonmaken doe je samen!”
Meta Boelens, Niels van Geenhuizen

Samen met jou zetten we extra stappen voor een wereld die we met elkaar schoonmaken en schoonhouden. Door continu op zoek te gaan naar vernieuwingen om het klimaat te helpen.

15:00 uur Break
15:30 uur Kamerstress in de zorg
Jan Gerard Hoendervanger, Frederik van Steenbergen

 Een interactieve sessie die gaat over het thema “naar minder en beter zorgvastgoed”. Minder, om de beschikbare middelen maximaal te kunnen inzetten in het primaire proces. Beter, om efficiëntere personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid en aantrekkelijk werkgeverschap te ondersteunen.  

Aan de hand van knelpunten die professionals in de zorg ervaren worden enkele stellingen besproken. Vervolgens presenteren we het “wicked problem” aan de hand van ervaringen binnen een aantal referentieprojecten. Tenslotte dragen we een aantal oplossingsrichtingen aan.  

16:15 uur Wrap up
Wim Kooyman
16:30 uur Netwerkborrel
17:30 uur Einde bijeenkomst
VGZ
Draaijer
Datum /tijd

Datum / tijd:
27-11-2023 13:00

Locatie

Locatie:
VGZ Arnhem

Bevestiging opnieuw versturen

Vul onderstaande velden in, indien de gegevens voorkomen in het systeem wordt jouw inschrijfbevestiging opnieuw verzonden.

Terug naar boven