Themadossier: Arbo-regelgeving

Arbo-regelgeving is van groot belang voor de workplace manager. De hybride werkomgeving stelt organisaties namelijk niet alleen voor praktische uitdagingen, maar ook voor juridische. 

Een belangrijke uitdaging daarbij is de grens van de verantwoordelijkheid. Waarvoor is de organisatie verantwoordelijk en waarvoor de medewerker? Waar begint en eindigt de zorgplicht van de werkgever? Daaraan gekoppeld is de fiscale uitdaging. Hoe zit het met de onbelaste thuiswerkvergoeding en wat zijn de consequenties voor de reiskostenvergoeding wanneer medewerkers meer thuiswerken? Allemaal vragen waarop organisaties samen met medewerkers een antwoord moeten vinden. En waarbij de overheid zal moeten zorgen voor het juiste juridische kader.

In het themadossier Arbo-regelgeving treft u themagerelateerd nieuws, onderzoeken, whitepapers, projecten en blogs. Heeft u aanvullingen voor het themadossier Arbo-regelgeving? Informeer de redactie via peter@smartwp.nl.

De Experts en Partners zijn u graag van dienst met relevante kennis en ontmoeten u graag!

Wilt u uw organisatie profileren op dit thema? Word dan partner van Smart WorkPlace!

Meer informatie

Themadossier: Arbo-regelgeving
Kabinet introduceert onbelaste thuiswerkvergoeding van twee euro per dag

Kabinet introduceert onbelaste thuiswerkvergoeding van twee euro per dag

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2022 per dag kiezen tussen een onbelaste thuiswerkkostenvergoeding van maximaal 2 euro per dag of een onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal 19 cent per kilometer. Beide kan niet.

Lees verder

Q&A arbeidsomstandigheden tijdens de corona-lockdown

Q&A arbeidsomstandigheden tijdens de corona-lockdown

De aanhoudende Corona-pandemie roept voor veel werkgevers en werknemers vragen op. Seliz Demirci en Smart WorkPlace expert Leon Koning van GMW Advocaten beantwoorden drie veelgestelde vragen.

Lees verder

<span>Arbo-regelgeving in januari centraal thema bij Smart WorkPlace </span>

Arbo-regelgeving in januari centraal thema bij Smart WorkPlace

De hybride werkomgeving stelt organisaties niet alleen voor praktische uitdagingen, maar ook voor juridische. Daarom is arbo-regelgeving in januari het centrale thema bij Smart WorkPlace.

Lees verder

Terug naar boven