Peter Smits nieuwe directeur dienst campus & facility management Universiteit Twente

Peter Smits nieuwe directeur dienst campus & facility management Universiteit Twente

Peter Smits wordt de nieuwe directeur dienst campus & facility management van de Universiteit Twente. Smits, die voorheen directeur van de Brainport Human Campus in Helmond was, volgt Pim Fij op.

Peter Smits vervulde ook daarvoor al diverse functies in het facility management en vastgoed domein. Zo was hij in 2018 manager vastgoed en facilitair van de Driessen Groep. In 2013 werd hij directeur KUB Career Services van Tilburg University, waar hij eveneens van 2008 tot 2014 de functie van Facilitair Manager vervulde. Een gelijksoortige functie als hij daarvoor gedurende vier jaar had bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Smits is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Ik kijk er naar uit om samen met alle medewerkers van CFM, andere collega’s en de UT-studenten verder te bouwen aan de prachtige campus en dito faciliteiten. Tijdens mijn recente bezoeken ben ik onder de indruk geraakt van onder andere de groene campus en alle sportfaciliteiten en culturele voorzieningen. Maar vooral ook van de ambities van de universiteit en het enthousiasme van iedereen die ik heb gesproken!”    

De benoemingsadviescommissie is unaniem positief over de benoeming van Peter Smits en zien in hem een mensgerichte en enthousiaste persoonlijkheid. Machteld Roos, tevens vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, zegt daarover: “We zien in Peter een verbinder met oog voor de uitdagingen waar zowel de dienst CFM zelf als de universiteit voor staan. Hij is een expert op het gebied van campus- en facility management. Verder brengt Peter een frisse blik mee en is complementair op het managementteam van de dienst en op het hele directieteam binnen de UT.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven