Schneider Electric duurzaamste bedrijf ter wereld

Schneider Electric duurzaamste bedrijf ter wereld

Smart WorkPlace partner Schneider Electric is door het media- en onderzoeksinstituut Corporate Knights uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld. Debby Slofstra, Country President voor Nederland, is trots.

“Sinds maandag 25 januari 2021 mag Schneider Electric zich het meest duurzame bedrijf ter wereld noemen. Als je van de meer dan 8000 beoordeelde bedrijven bovenaan staat, doe je als bedrijf echt iets goeds en daar ben ik enorm trots op. We zetten ons al vele jaren in om concrete en ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en vinden het daarnaast belangrijk om hier regelmatig over te communiceren zodat we ook andere bedrijven inspireren. Dat onze inspanningen niet alleen bij woorden blijven, blijkt wel uit deze erkenning.

De officiële lijst met duurzame bedrijven wordt ieder jaar gepubliceerd door Corporate Knights. Dit is een media- en onderzoeksinstituut dat bedrijven beoordeelt op basis van prestaties op het gebied van duurzaamheid. We staan als Schneider Electric al enkele jaren op deze lijst, maar dit jaar sprongen we opeens van plaats 29 naar de 1e plaats. Dit komt onder andere door een verschuiving van producten naar diensten die klanten helpen om hun energiebehoeften veiliger en efficiënter te beheren. Sterker nog, 70 procent van onze inkomsten komt nu van duurzame oplossingen. Daarnaast worden we door Corporate Knights erkend om onze focus op diversiteit in de organisatie en om de duurzame investeringen die we doen.

Corporate Knights beoordeelde dit jaar 8.080 bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Prestatie-indicatoren omvatten evaluaties van hoeveel hernieuwbare energie en afvalbedrijven genereren. Dit jaar keken ze ook naar nieuwe indicatoren over ziekteverzuim, diversiteit binnen de organisatie en schone investeringen.

We geloven dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot energie en om digitaal verbonden te zijn. Daarom helpen we iedereen op ieder moment om het meeste uit hun energie en middelen te halen. Dat doen we met onmisbare technologie voor een duurzame toekomst. Zo bieden we onze klanten en ecosysteem geïntegreerde oplossingen op basis van energietechnologie, real-time automation, software en services. 

Met deze erkenning gaan we niet achteroverleunen. Sterker nog, vandaag kondigden we ook aan dat we onze duurzaamheidsstrategie versnellen met nog scherpere doelstellingen en ambities. We hopen hiermee nog meer impact te kunnen maken en samen met onze klanten en partners het verschil te maken. Ik hoop dan ook van harte dat dit meer bedrijven inspireert om hun steentje bij te dragen.”  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven