De energierekening verlagen met goed tapijt?

De energierekening verlagen met goed tapijt?

De gasprijzen blijven ongekend hoog, ook gebouweigenaren zien bij een terugkeer naar kantoor vaak een stijging in de energierekening. Tarkett heeft de oplossing: een goed tapijt.

Tapijt heeft vanwege de warmte-isolerende werking een positief effect op de energierekening. De structuur van tapijt houdt namelijk warme lucht vast. Zeker als tapijt gelegd is op ondertapijt, kan de isolerende werking tot wel tien keer zo groot zijn als die van een harde vloer. Doordat tapijt warmte vasthoudt kun je gerust de verwarming één graad lager zetten. Met tapijt wordt gemiddeld vier tot vijf procent energie bespaard op jaarbasis. Dit zorgt voor een lagere energierekening en je verdient de kosten terug van het tapijt.

Warmtecomfort

Wanneer ervaren mensen op kantoor een prettige omgeving? Gemeten temperatuur en de gevoelstemperatuur zijn bijna nooit hetzelfde. Een simpel voorbeeld: 20 graden in de woonkamer kan voor jou heel aangenaam zijn, maar op kantoor zijn er veel mensen met verschillende ideeën over een ideale temperatuur. Deze beleving heet warmtecomfort. Beleving is per persoon verschillend, met één overeenkomst: wanneer het verschil tussen de temperatuur bij het hoofd en de voeten meer dan 2,5 graden is, gaat het warmtecomfort achteruit. Het begint allemaal bij het hebben van warme voeten: je voeten houden namelijk lichaamswarmte vast.

Kleur en stijl

De ervaring van een gebouw is erg afhankelijk van sfeer en aankleding. Voeg daarom warme kleuren toe aan je interieur. Kleuren hebben namelijk ook onbewust invloed op je gevoelstemperatuur. Ruimtes met een warme kleur tapijt voelen behaaglijker aan dan een kamer met een koude kleur. Daarbij haal je ook letterlijk warmte in huis door middel van kleuren. Zoals donkere kleding warmte aantrekt en vasthoudt, zo geldt dat ook voor donker tapijt.

Helemaal klaar om je kantoor of gebouw warm te krijgen? Kijk dan verder op de website van Tarkett.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven