Ontwerp de werkplek van de toekomst

Ontwerp de werkplek van de toekomst

Welke kansrijke en innovatieve ideeën zijn er voor de werkplek van de toekomst? De ontwerpprijsvraag ‘Ontwerp de werkplek van de toekomst’ zoekt gedurfde, praktische en realiseerbare voorstellen.

Door de coronacrisis staat het kantoor ter discussie. De betekenis ervan staat echter buiten kijf: ze blijft van belang voor samenwerking, uitwisseling, contacten. Tegelijkertijd wordt massaal vanuit huis en onderweg gewerkt.

Het doel van deze prijsvraag is daarom om te komen met gedurfde, praktische en realiseerbare voorstellen voor de werkplek op kantoor, thuis of onderweg, op korte en lange termijn.

Wat wordt van je gevraagd?

De inzending bestaat uit een idee of concept voor de werkplek van de toekomst, dat wordt geïllustreerd met behulp van beelden en tekeningen. Ze gaat vergezeld van een PDF met een toelichting waarin de zienswijze op de opgave wordt geschetst en in woord, beeld en tekeningen een indruk wordt gegeven van het idee of concept.

Wie kan meedoen?

Iedere ontwerper kan meedoen door het insturen van een of meer ontwerpen. Daarbij kan worden samengewerkt met experts op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid of onderhoud.

De winnaar krijgt een inhoudelijke crossmediale campagne waarmee architecten, facility managers, vastgoedprofessionals of HR-managers bereikt worden. Deze mediacampagne heeft een waarde van € 12.500 euro.

Plannen dienen te worden ingestuurd voor maandag 3 augustus 2020 via dit formulier. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 24 september in Amsterdam.

De jury bestaat uit:

  • Harm Tilman, de Architect, voorzitter
  • Maarten Jamin, Spaces
  • Claudia Linders, Atelier Claudia Linders - Stadscuratorium Amsterdam - GROEI. Nijmegen
  • Hans Lensvelt, Lensvelt
  • Wim Pullen, Center for People and Buldings

De prijsvraag is een initiatief van de Architect, powered by Lensvelt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven