Welke invloed heeft hybride werken op de salarisadministratie?

Welke invloed heeft hybride werken op de salarisadministratie?

Hybride werken brengt een flinke uitdaging mee voor de salarisadministratie. Welke locatiegebonden voordelen en toeslagen zijn van toepassing en hoe verwerk je ze snel en correct? Smart WorkPlace partner CIAO zet het op een rij.

Veranderingen in reiskosten- en thuiswerkvergoeding

In Nederland zijn er sinds dit jaar een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht als het gaat om de vertrouwde reiskostenvergoeding en de nieuwe thuiswerkvergoeding. Was voorheen een maandelijkse reiskostenvergoeding – indien van toepassing – afdoende, inmiddels is hybride werken zo ingeburgerd, dat de meeste werkgevers op zoek zijn naar een manier om bij te houden wie waar werkt. Alleen dan kun je reis- en thuiswerkvergoedingen loslaten op het salaris.

Onnodig complex

Sommige bedrijven vragen hun medewerkers maandelijks de reiskosten in een Excel-spreadsheet vast te leggen. Een extra administratieve handeling, dat komt niet echt ten goede aan de medewerkerservaring. Bovendien maakt deze manier van werken de salarisadministratie onnodig complex.

Integreer werkplekbeheer en HR-software

Met een moderne tool voor werkplekbeheer hoeven aanwezigheidsgegevens slechts eenmaal te worden vastgelegd. Als medewerkers een werkplek boeken op kantoor, wordt die informatie direct gedeeld met de salarissoftware. Zo faciliteer je als werkgever niet alleen het hybride werken, je neemt de HR-medewerkers ook een hoop werk uit handen.

Integratie van CIAO met AFAS en Nmbrs

CIAO integreert naadloos met de payrolloplossingen van AFAS en Nmbrs. Zo lost het niet alleen de uitdagingen van hybride werken op, maar kun je ook met één druk op de knop maandelijks de reis- en thuiswerkinformatie ophalen. Dat maakt de salarisadministratie een stuk eenvoudiger.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Ciao Nederland B.V.

Naar het overzicht

Terug naar boven