Sociale cohesie, een belevingsgerichte aanpak

Sociale cohesie, een belevingsgerichte aanpak

Esti Tichelaar, Jenycke van der Maten en Ellis ten Dam vertellen tijdens Campus Day 2023 in een interactieve workshop over de user experience en richten ze zich op de beleving van de campus.

Jenycke van der Maten, Business Consultant bij adviesgroep Novius, Esti Tichelaar, Projectmanager bij Royal HaskoningDHV en Ellis ten Dam, Commercial Director Buildings bij Royal Haskoning DHV vertellen in dit bericht meer over hun workshop.

User experience

Met een user experience aanpak ontdekken we de relevante waarde voor studenten, onderzoekers en ander campusgebruikers. Ook al is de echte Covid periode alweer een tijdje achter ons, nieuwe Post-Covid patronen zijn we nog steeds aan het ontdekken. Bij de nieuwe patronen, horen mogelijk ook nieuwe behoeften van de gebruikers van de campus. Om met campusvastgoed en -diensten hier goed om in te spelen, is goed inzicht in deze behoeften van belang.

Voor het ontdekken van relevante Campuswaarde op de behoeften van gebruikers rondom Sociale Cohesie en ook andere waarden, is het werken met ‘user journey's’, ‘empathy mapping’, etc. van belang. Deze aanpakken helpen om een verdiepingsslag te maken op de behoeften van gebruikers van de campus. Wat zijn de momenten in het gebruik van de campus waar je echt het verschil kunt maken voor die gebruiker. En wat zit daarachter, waarom ervaart die gebruiker dat zo?
Er is overigens niet één type gebruiker op de campus, daarom is het van belang om deze verdiepingsslag voor diverse type gebruikers (persona’s) te doen.

Sociale cohesie

De parallelsessie start met een toelichting op een universiteit case waarin sociale cohesie centraal staat. Daarna zullen we in een interactieve workshop focussen op de user experience en richten we ons op hoe de campusgebruikers de campus beleven. En waar cruciale verbeterpunten zijn door te voeren. Door ons te verdiepen in de campusgebruikers en hun behoeften, onderzoeken we wat relevante waarde is en hoe we met campusvastgoed en - diensten meer impact kunnen maken.

Campus Day 7 juni 2023 is voor ons belangrijk omdat we veel mensen ontmoeten die werken aan campussen. Je hoort welke onderwerpen voor hen van belang zijn en wat er speelt. We hopen als partner van Campus Day op 7 juni interessante kennis te delen en ook weer ideeën op te doen voor volgende kennisuitwisseling en waarde brengen in deze community.

Wil je deze sessie niet missen? Bestel dan je tickets voor Campus Day 2023 hier!

Benieuwd naar de andere sprekers en tijdschema? Bekijk het programma hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven