Hoe de toekomst van werk eruitziet na COVID-19

Hoe de toekomst van werk eruitziet na COVID-19

Kunnen we de toekomst van werk na COVID-19 innoveren op een betere, gezondere, productievere en duurzamere manier? Daarover sprak Gitte Andersen van ISS/ SIGNAL tijdens ISS Innovation Day 2020.  

Ze begon haar presentatie overtuigend en bevestigend met de drie woorden die door Barack Obama wereldberoemd werden: “Yes, we can!” Vervolgens onderscheidde ze uitdagingen in het hier en nu en op de lange termijn.  Op de korte termijn gaat het om operationele oplossingen voor een veilige, schone en gezonde werkplek met oplossingen voor de afstand tussen meubels, aanpassingen in de maximumcapaciteit aan medewerkers en aanpassingen van diensten zoals schoonmaak en catering. Op de lange termijn gaat het om strategische uitdagingen voor het ‘nieuwe normaal’. Daarbij ziet Andersen veel bereidheid in de markt om te innoveren en om te komen tot een hybride, toekomstbestendige en duurzame manier van werken.

Daarna ging ze Andersen in op de toolbox voor het ‘nieuwe normaal’ met aandacht voor vastgoedstrategieën, gedragingen, leiderschap, verzorgde service-ervaringen en training/leren/innovatie, duurzaamheid, hybride werkvormen, data privacy & gezondheidsmonitoring, flexibiliteit, kosten, KPI’s en technologie.

Vervolgens behandelde Andersen tien factoren die een return on investment genereren op drie overall KPI’s: het aantrekken van de juiste medewerkers, het behouden van de juiste medewerkers en het ervoor zorgen dat de juiste medewerkers productief zijn: building capabilities, physical wellbeing, mental wellbeing, social events, people-centric design, CSR & purpose, dietary, sustainable design, flexible environments en great onboarding.

Andersen voorziet een toekomst waarin de hybride werkplek bestaat uit drie ‘plekken’ met elk hun eigen behoeften: kantoor, thuis en openbare plaatsen.

Bekijk hier de aftermovie van ISS Innovation Day 2020.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven