ISS Nederland ondertekent Charter Diversiteit

ISS Nederland ondertekent Charter Diversiteit

Smart WorkPlace partner ISS heeft het Charter Diversiteit ondertekend. Daarmee maakt het bedrijf zich sterk voor diversiteit en inclusief werkgeverschap.

Op donderdag 24 juni heeft algemeen directeur van ISS Edu Peek en directeur People & Culture Gemmie Hermens in aanwezigheid van Alice Odé, projectleider bij Diversiteit in Bedrijf van de SER, het Charter Diversiteit ondertekend. Het Charter Diversiteit brengt diversiteitthema’s onder de aandacht, zoals culturele, etnische en religieuze achtergrond, gender, leeftijd, LHBTI en arbeidsvermogen en het tegengaan van ongelijkheid op basis van geslacht, etniciteit of beperking. Inmiddels is dit Charter in 21 Europese landen van kracht.

“Vorig jaar heeft ISS de Global Impact Sourcing Award in ontvangst mogen nemen, een geweldige erkenning voor onze toonaangevende inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie. Met het ondertekenen van het Charter Diversiteit gaat ISS door op de ingeslagen weg en zetten we nog prominenter in op de thema’s diversiteit en inclusief werkgeverschap”, aldus Edu Peek.

Positief statement

Door het ondertekenen maakt ISS een positief statement voor zowel ISS, (toekomstige) medewerkers en klanten. ISS volgt hiermee andere vooraanstaande Nederlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ruim tien procent van de totale arbeidspopulatie valt binnen de doelgroep van het Charter. De arbeidsparticipatie in deze groep is beduidend lager dan het aandeel in de beroepsbevolking. De SER heeft met het onderdeel Diversiteit in Bedrijf het voortouw genomen om de arbeidsparticipatie in deze groep te bevorderen en doet dat onder andere door kennisdeling en het adviseren van aangesloten bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Nog veel te doen

Door het Charter in Nederland te ondertekenen benadrukt ISS dit nogmaals op nationaal niveau. “Maar met het ondertekenen alleen zijn we er nog niet”, benadrukt Gemmie Hermens. “Binnen ISS willen wij dat iedereen, zowel onze klanten als onze medewerkers zich welkom, gelijkwaardig en gewaardeerd voelen. Een divers personeelsbestand en een inclusieve sfeer is van belang om onze medewerkers en klanten de best mogelijke service en hospitality te kunnen bieden. Met de ondertekening van het Charter benadrukken we onze inzet om alle talenten binnen ISS ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, waardoor wij als organisatie als geheel een betere afspiegeling vormen van de samenleving. We evalueren jaarlijks ons beleid aan de hand van rapportages en trekken lessen uit de ervaringen die andere ondertekenaars delen. Zo zetten we samen stappen vooruit op ons nationale en internationale beleid.” Ook ISS in Denemarken, waar het hoofdkantoor van ISS is gevestigd, heeft het Charter ondertekend.

Andere Smart WorkPlace partners die het Charter Diversiteit hebben ondertekend zijn Gemeente Groningen, Gemeente Hilversum, Gemeente TIlburg, Gemeente Utrecht, Heijmans en Rabobank.

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Edu Peek, algemeen directeur ISS Facility Services, Alice Odé, projectleider Diversiteit in Bedrijf van de SER en Gemmie Hermens, directeur People & Culture ISS. Fotocredits: Rob van Hilten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven