Het belang van workstyle persona’s

Het belang van workstyle persona’s

Het toekomstbestendig maken van werkplekken begint met het begrijpen van de voorkeuren van de medewerkers en hun behoeften centraal stellen bij het ontwerpen van de werkplek stelt Smart WorkPlace partner ISS.

In de brochure ‘Workstyle Persona’s’ stelt ISS dat elke medewerker anders is. Daarom introduceert de brochure zes Workstyle Persona’s, ontworpen om de diversiteit van behoeften, verwachtingen en werkstijlen onder medewerkers te beschrijven: Samenwerker, Solist, Organisator, Verkenner, Teamspeler en Anker.

Elke Workstyle Persona wordt met enkele trefwoorden getypeerd:

  • Samenwerker – Levendig, Samenwerking, Voorloper in verandering
  • Solist – Beschouwend, Werkt alleen, Terughoudend bij verandering
  • Organisator – Leider, Werkt alleen en samen, Geen moeite met verandering
  • Verkenner – Nerdy, Werkt alleen, Flexibel bij verandering
  • Teamspeler – Behulpzaam, Werkt samen, Aarzelend jegens verandering
  • Anker – Volger, Werkt samen, Klaar voor verandering

In de brochure worden deze trefwoorden vervolgens nader uitgewerkt.

Begrijpen wat de behoeften en werkstijlen van de medewerkers van een organisatie zijn, is volgens ISS cruciaal om het beste uit de mensen te halen. Als medewerkers gedijen, dan geeft dat een reeks voordelen. Van een hogere productiviteit en werk van betere kwaliteit, tot meer welzijn en een gevoel van saamhorigheid.

Het ontwikkelen van Workstyle Personas begint met onderzoek onder medewerkers om inzicht te krijgen in hun behoeften, voorkeuren en verwachtingen. Op basis van deze inzichten worden de Workstyle Personas ontwikkeld. En door de werkomgeving in kaart te brengen, stelt ISS vast hoe ruimtelijk herontwerp voor meer betrokkenheid en productiviteit kan zorgen bij elke werkstijl. Inrichten op basis van de behoeften van de individuele persoonlijkheden betekent volgens ISS niet dat er sprake is van prioritering onder persona’s of van compromissen. Goed ruimtebeheer, met daarbij de zorgvuldige afweging hoe positieve synergiën te creëren is volgens ISS goed voor alle medewerkers.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven