CSU behaalt ISO 45001

CSU behaalt ISO 45001

Een schone werk- en leefomgeving is van directe invloed op het werk- en leefgeluk. Om daar als schoonmaakmedewerker een cruciale rol in te spelen brengt verantwoordelijkheid met zich mee.

BijBij schoonmaakbedrijf CSU staat de veiligheid en gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel. Deze inspanningen zijn nu bekroond met het behalen van het ISO 45001-certificaat voor de gehele organisatie. Hiermee is CSU het eerste landelijke schoonmaakbedrijf dat in zijn geheel voldoet aan de internationale norm voor gezond en veilig werken. 

Een klimaatpositief en sociaal Nederland

In samenwerking met medewerkers, partners en klanten streeft CSU ernaar om als duurzame schoonmaakorganisatie de sector én de klant te leiden naar een klimaatpositief en sociaal Nederland. Ook daar draagt het behalen van het ISO 45001-certificaat direct aan bij.

Veiligheid en gezondheid stopt niet bij de grenzen van de eigen organisatie, daarom betrekt CSU ook andere belanghebbenden bij de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Op deze manier wil het Udense familiebedrijf de gezamenlijke ketenverantwoordelijkheid benadrukken. Dat blijkt onder andere uit de bijeenkomst die CSU onlangs organiseerde waar kennis, ervaringen en tips met verschillende onderaannemers werden uitgewisseld. 

Samen hetzelfde doel

“Het is belangrijk om kennis en ervaringen te delen met verschillende organisaties, om zo de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers te vergroten. We hebben namelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen en dat was te merken tijdens deze meeting,” zegt Jerry Sluis, operationeel directeur bij onderaannemer Rietbroek over de bijeenkomst. “Het was een transparante meeting waarin we vrijuit konden praten over hoe het gaat in de praktijk. Delen van kennis en ervaringen kan alle organisaties verder helpen. Iedereen verdient het om gezond en veilig thuis te komen na een werkdag.”

“Als familiebedrijf vinden we een prettige en veilige werkomgeving in alle opzichten belangrijk. Wij vertegenwoordigen alle medewerkers uit alle lagen van de organisatie,” licht Sander Koolwijk van de ondernemingsraad van CSU toe. “Zo gaan we regelmatig in gesprek met onze medewerkers op de werkvloer. We geven hen de kans om hun meningen en ideeën met ons te delen, zodat ook zij, de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf, worden betrokken bij het veiligheidsbeleid. We zijn samen verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving, en iedereen moet zich prettig voelen om dit bespreekbaar te maken.”

Benieuwd naar meer informatie, kijk verder op de website van CSU

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven